En na nauwelijks drie minuten ‘tanken’ kunt u alweer verder.

Roland Gumpert is vooral bekend omwille van zijn Gumpert Apollo: een straatlegale racewagen waarvan er zo’n vierentwintig stuks per jaar gebouwd worden. Maar nu heeft hij iets nieuws, vernoemd naar zijn dochter: de Gumpert Nathalie.

Een 4m31 lange en 1m31 hoge coupé, waarvan de zijkant ons een beetje doet denken aan een Nissan GT-R. De grote luchtinlaten aan de voorzijde zijn er vooral om deze Nathalie een agressieve snoet te geven: onder de kap ligt immers geen verbrandingsmotor die frisse lucht nodig heeft.

Wél zit er op ieder wiel een aparte elektromotor. Daarmee sprint de auto in 2,5 seconden van nul naar honderd en haalt hij een top van meer dan 300 km/u. De elektromotoren worden gevoed door een batterijpakket van 70 kWh.

Dat is niet voldoende natuurlijk om 1.200 kilometer ver te geraken. De Gumpert Nathalie heeft ook nog een rage extender, die op methanol – ook wel brandalcohol genoemd – draait. Daarmee kan de auto al rijdend de batterijen bijladen, maar ook stilstaand op plaatsen waar u de wagen niet kunt inpluggen. Hoeveel liters methanol er in de tank kunnen weten we niet, maar in drie minuten zou deze weer helemaal vol zijn.

Roland Gumpert is van plan om vijfhonderd stuks van deze knappe coupé te bouwen. De prijs is echter niet min: 420.000 euro. Daar moeten taksen en BTW nog bovenop.

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.