Het verlies van Chadwick Boseman zindert nog flink na.

Misschien omdat de Black Panther-acteur zowel op het scherm als ernaast zich gedroeg als een echte koning. Hij slaagde erin de laatste jaren van zijn leven niet te teren op medelijden en sympathie van zijn fans en collega’s. Hij besliste zijn strijd tegen darmkanker te voeren in alle stilte en discretie. 

Hij bracht zelfs geregeld ziekenhuisbezoekjes aan piepjonge kankerpatiënten om hen een hart onder de riem te steken en dat terwijl de ellendige ziekte zelf vrat aan zijn lichaam. Een echte superheld dus.

Geen wonder dat zijn allerlaatste post de meest gelikete tweet aller tijden is. Toch kunnen er een deel online trollen het niet laten zijn dood te misbruiken. Dit door moraalriddertje van dienst te spelen en met beschuldigende vinger te wijzen naar actrice Elizabeth Olsen.

Wat heeft deze collega-Avenger dan gedaan om de nagedachtenis van Bosman te besmeuren? Niets. En daar ligt juist het probleem bij deze social justice warriors.

Terwijl Hollywood-sterren als Chris Evans, Robert Downey Jr., Brie Larson,… – mensen die allemaal samengewerkt hebben met de heerser van Wakanda – hun diepste medeleven online hebben neergepend via de social media, bleef miss Olsen muisstil online.

Wat wil dit zeggen? Ook niets. Want voor hetzelfde geld heeft de actrice – die de rol vertolkt van de Scarlet Witch in de Marvel films – persoonlijk of telefonisch de familie haar medeleven betuigd. Joost mag het weten en eerlijk gezegd, het zijn onze zaken niet.

Maar haar ‘stilzwijgen’ was genoeg voor toxische fans om haar social media volop te trollen met haatberichten. 

Hierdoor besliste Olsen haar Instagram maar te verwijderen. Geen impulsieve beslissing, als je weet dat ze maar liefst 6,5 miljoen volgers had.

Enkele fans verdedigen haar beslissing door te zeggen dat iedereen op zijn of haar eigen manier rouwt en dat niet alles tegenwoordig een publiek spektakel moet zijn.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."