Elk land krijgt de (clown) president die het verdient

Kayne West heeft een eerste campagnebijeenkomst.

Ik stel me kandidaat, ik stel me geen kandidaat, ik stel me kandidaat. Met zo’n begin, toon je meteen dat je een waardige mogelijkheid bent voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het enige wat je dan nog rest is, een naam vinden voor je partij. En ook die heeft de Amerikaanse rapper Kany West (43). Na veel vijven en zessen zijn ze eruit geraakt en noemen ze zichzelf de Birthday Party (verjaardagspartij). Dat – en het feit dat West jong én een celebrity is – geeft hem natuurlijk een straatlengte voorsprong op de twee andere kandidaten die balanceren tussen woonzorgcentrum en rusthuis. Nee, ernstig?

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden al over een paar maanden plaats, maar onafhankelijke kandidaten kunnen zich in theorie nog wel melden. In enkele cruciale staten is die deadline al wel verstreken, maar dat is voor Kanye geen probleem. Dit weekend houdt hij een bijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina. Niet toevallig dat hij die zuidelijke staat kiest, die bekend staat als de barometer voor de zwarte stem. Wellicht is dat Kanye’s belangrijkste agendapunt: de kleur van je huid.

Mocht Amerika kiezen voor West dan krijg Ivana Trump met Kim Kardashian alvast een waardige opvolgster.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More