Elke dag één controle aan één grensovergang

Twee op drie toeristen vullen reisformulier niet in.

Virologen vrezen de terugkeer van de Belgische toeristen. Reizen naar het buitenland werd toegelaten op een moment dat de experten dat eigenlijk veel te vroeg vonden. Het was een toegeving om de druk van de ketel te laten. Terwijl Belgen massaal van de ‘welverdiende’ vakantie genoten, werd hun vaderland het epicentrum dan de tweede golf. Overal in Europa kleurden gebieden van oranje naar rood.

Straks komen onze mensen massaal terug en dus bedacht men ‘het verplichte reisformulier’. Een uitbreiding van de contact tracing, zodat men mogelijke nieuwe hotspots van teruggekeerde reizigers kan traceren. En dan komt de ‘maar’! Wie controleert het?

Het is alweer een net vol gaten. Na de eerste politiecontroles aan een grens met Frankrijk blijkt dat twee op de drie toeristen hun formulier niet hebben ingevuld. Hardleers, vergeten of onwetend? Onbelangrijk om er op te antwoorden, er staat ons maar één ding te doen: (het favoriete woord van gouverneur Berx) ‘handhaven’. En daar knelt het zomerschoentje. Er zal elke dag één keer gecontroleerd worden aan één grensovergang. In de mate van het mogelijke, want de wegpolitie is zelf met vakantie tijdens de zomer.

Reactie van Maggie De Block (Open VLD): “We rekenen op de verantwoordelijkheid van de mensen.”

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More