Vlaams belang geeft haar zegen over een nieuw burgerinitiatief.

Zondag staat de eerste statische betoging tegen het Cordon Sanitair gepland op de Antwerpse Groenplaats. Statisch wil zeggen dat er niet door de straten wordt getrokken en alles beperkt zal blijven tot het hart van Antwerpen: de Groenplaats. Voor één keer zal het de Geel-Zwartplaats zijn, tenminste als De Wever zijn toestemming geeft. In tegenstelling tot de verboden Mars op Brussel van vorige maand, krijgt deze betoging wel de steun van het Vlaams Belang. Filip De Winter en Anke Van Dermeersch hebben hun aanwezigheid al aangekondigd en steunen het initiatief van #OnzeStemTeltOokMee.

“Dit gaat om een goedbedoeld intitiatief van sympathieke mensen”, aldus Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. De organisatie laat weten dat spandoeken en vlaggen welkom zijn, maar dat slogans met verboden tekens en racisme zijn verboden. Albert Boeckx, één van de organisatoren, wil nu zondag de eerste in een reeks van maandelijkse manifestaties lanceren. De basis voor de bijenkomst is het ongenoegen van de burger na de laatste verkiezingen. “De gewone stem van de burger is genegeerd en verloren gegaan”, zegt Boeckx. “

Benieuwd wat de overheid zal doen na de sympathieke ‘go’ voor de uit de hand gelopen klimaatacties van afgelopen weekend.