Nu Frans president Emmanuel Macron alle grote evenementen in zijn land verboden heeft tot midden juli, kan, na de Ronde van Italië, de Ronde van Frankrijk evenmin op de geplande data (de voorziene start was op 27 juni) doorgaan, en wordt er hardop over een alternatief nagedacht.

Er was al een piste in omloop om het belangrijkste Franse sportevenement van het jaar met vier weken uit te stellen, maar omdat de laatste week van de Tour in dat geval zou samenvallen met de start van de Ronde van Spanje (Vuelta), dient ook deze laatste herschoven te worden. Beide wielerrondes zijn een organisatie van ASO.

De noodoplossing kan erin bestaan de Tour vanaf begin augustus te laten doorgaan (met start in Nice en aankomst in Parijs), de Vuelta in september en vervolgens de Giro in oktober. Op die manier zouden de drie grote wielerrondes alsnog een winnaar kunnen uitroepen voor 2020, en komen ook de miljoenen wielerliefhebbers én TV-kijkers aan hun sportieve trekken.

Puzzelwerk gegarandeerd alvast, temeer daar er ook plannen bestaan om de grote ééndagsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix e.a. alsnog te laten doorgaan dit najaar. Cross fingers.