Vlaanderen is terecht in de ban van Ella Leyers: de benen en het brein. Een knappe verstandige jonge vrouw met humor (niet noodzakelijk gerangschikt in de juiste volgorde van afnemend belang).

Ella kruidt vandaag de afleveringen van De Slimste Mens (hopelijk nog voor een tijdje).


In 2003 al duikt Ella op als Saartje Dubois, een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Zij is een vast personage van 2003 tot 2006.

Saartje heeft een grote mond en is niet bang om die te gebruiken tegen volwassenen.

Saartje Dubois is de kleindochter van Jerôme Dubois en Madeleine De Backer. Haar groottante is Pascale en Bieke Crucke is haar achternicht. Ze was een tijdlang de vriendin van Billie, tegen de zin van Doortje. Toen de relatie ten einde liep reageerde ze volgens de wijsheid van Wikipedia “altijd heel jaloers op een nieuwe relatie van Billie”.


Saartje hielp soms in het café bij Pascale. In reeks 17 was ze nog in 1 aflevering te zien, maar vanaf reeks 18 verdween ze uit de serie.

Ella heeft haar vennootschap al in 2014 opgericht met zus Dorien. Door de vennootschapsvorm zijn er geen financiële gegevens bij de balanscentrale beschikbaar.

Interessant is ook dat ze een tijdje als zaakvoerder betrokken was bij een van de 2 vennootschappen van haar vader. Het toont aan dat ze ook op zakelijk vlak goed op de hoogte is.