Opvallende akte in het Staatsblad: Vive La Fête stopt.

Vive La Fête ontstond in 1997 toen Daniel ‘Danny’ Mommens (destijds spelend bij dEUS) samen met Els Pynoo een aantal demo’s opnamen op hun achtsporenrecorder.

De demo’s werden uitgebracht als de ep Paris op het Gentse label Kinky Star, die de aandacht trok door de combinatie van jaren-tachtig-electro met pop.

Het eerste succes had Vive La Fête met hun debuutplaat Attaque Surprise (2000). Ook opvolgers als République Populaire (2001) en Nuit Blanche (2003) trokken de aandacht, met een bijzondere schare fans in de modewereld, waaronder modekoning Karl Lagerfeld.

In 2004 volgde het dubbele verzamelalbum Attaque Populaire met daarop een collectie remixen en nummers van de eerste twee cd’s. Het album werd alleen op vinyl uitgebracht, oorspronkelijk in een beperkte oplage van 500 stuks, maar het label van Vive la Fête heeft in de loop der tijd een aantal herpersingen uitgegeven.

In 2005 kwam Grand Prix uit, een album dat door pers en fans minder goed ontvangen werd dan voorganger Nuit Blanche. In 2006 is Grand Prix in beperkte oplage opnieuw uitgebracht als dubbel-cd met op de extra disk enkele remixen en live opnames. Eind 2006 volgde Vive les Remixes, een compilatie-cd met daarop eerder alleen op vinyl verkrijgbare remixen, aangevuld met een live uitvoering van Child in Time, een cover van Deep Purple.

In 2007 bracht de band een nieuw album: Jour de Chance. Op dit album wordt soms afgeweken van de electrostijl. De invloeden gaan meer naar hun live-repertoire met een betere sound.

In 2009 kwam hun album Disque D’Or uit. In 2013 heeft Vive la Fête het album 2013 uitgebracht en rondom dit album een tournee door Europa gedaan.

Terug naar het Staatsblad. Het gaat om de vzw Vive La Fête die onlangs werd vereffend en ontbonden.

Els en Danny hebben nog een commerciële vennootschap: Grand Prix. In de laatste 2 boekjaren werd telkens winst gemaakt. De totale activa bedragen zowat 200.000 euro.