Elton John krijgt een eigen munt

Niet geschikt voor in de broodautomaat.

Elton John is de bestverkopende artiest aller tijden. De man met het pruikje, het buikje en de artistieke brillen verkocht meer dan 300 miljoen platen. Hij won vijf Grammy’s en twee oscars en kreeg van de Birtse Queen de titel ‘sir’. Daar doen ze op ons buureiland nu nog een schepje bovenop en eren hem met een herdenkingsmunt. Hij is daarmee niet de eerste rocker die die eer te beurt valt. Queen was hem voor.

Het ontwerp van de munt is gebaseerd op het I’m Still Standing tijdperk van Elton John. Op de munt zijn onder meer een excentrieke bril, hoed en strik afgebeeld die rechtstreeks uit de videoclip van de klassieker uit de jaren 80 lijken te komen. Het goedkoopste muntje heeft een waarde van 5 pond en wordt verkocht voor 13 pond, maar er is ook gouden ding met een waarde van 1000 pond die verkocht zal worden voor 68,865 pond.

De website van de Royal Mint lag maandag meteen plat. Wie een muntje wilde kopen, moest in de online-rij braaf zijn beurt afwachten, en hopen.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More