Agent hersendood na schietpartij in Luik.

In de rue de Visé in Luik wilden, vanochtend rond 8.20 u, twee politieagenten een geparkeerde auto controleren. Ze dachten dat de man achter het stuur lag te slapen. De verdachte trok echter een wapen en begon meteen te schieten. Eén agent kreeg een kogel in het hoofd. De tweede agent kon zijn dienstwapen trekken en schoot de aanvaller dood.

De getroffen agent werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later hersendood werd verklaard. Hij is 29 en vader van 2 kinderen.

In 2018 werden in Luik ook al twee agentes en een student doodgeschoten.

Het parket kwam meteen ter plaatste. Zij zullen moeten proberen te achterhalen waarom de zogenaamde slapende man vanuit het niets begon te schieten. Het incident bewijst nog maar eens dat het standaard dragen van een kogelwerende vest voor agenten nodig is. Tegen een kogel in het hoofd echter, kan niemand zich beschermen. Het beroep van een agent op de straat behoort daarmee tot één van de gevaarlijkste in onze maatschappij. Je kan je nu eenmaal nooit voorbereiden op een gek bij wie de stoppen doorslaan.

Uitgerekend vandaag zou in Luik de ‘Fastes de la Police Liégeoise’ doorgaan, een ceremonie om de agenten van de stad te eren. De activiteit is afgelast.