Neen, geen Tesla.

Consumer Reports testte volledig elektrische wagens uit en kwam tot een verrassende conclusie. Iedereen verwachtte namelijk dat Tesla er als beste zou uitkomen.

Voor een elektrische auto is, misschien meer nog dan voor een auto met een verbrandingsmotor, de actieradius een belangrijke factor. Op een middellange rit wil u immers niet halverwege voor minstens een halfuur aan de laadpaal gekluisterd zijn.

Theoretisch zou de Tesla Model S 75D 419 kilometer afleggen met volle batterijen. Uit de test van Consumer Reports bleek echter dat na 378 kilometer de allerlaatste ampère uit de batterijen was.

Ook de Tesla Model X 90D strandde voortijdig. Wat in theorie een actieradius van 413 kilometer is, blijkt in de praktijk maar 370 kilometer te zijn.

De Chevrolet Bolt deed het in de test veel beter. De testers verwachtten niet verder dan 383 kilometer te geraken met volle batterijen, maar dat werd uiteindelijk 402 kilometer. Genoeg om van Consumer Reports gekroond te worden tot ‘Beste Elektrische Auto van het Jaar’.

In onze contreien is de Chevrolet Bolt overigens te koop als Opel Ampera-E. Op Opels website belooft hij zelfs een rijbereik tot 520 kilometer. Maar zijn acceleratie is dan weer een stuk minder spectaculair dan die van de Tesla natuurlijk.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.