En de winnaar is: het coronavirus

Recordaantal besmettingen in de VS

Gisteren zagen we op het nieuws een familie op een bank zitten in het park, allemaal met een mondmasker op. We horen de man vertellen dat ze de vrije natuur wilden opzoeken en plots een bord tegenkwamen waarop stond dat mondmaskers verplicht zijn. “Dan doe je dat maar”, hoor je de man zuchten. Daarna neemt de camera wat afstand en toont een zielig beeld van het gezinnetje op de bank, met mondmasker, alleen, niemand anders te bespeuren.

Heel anders in de Verenigde Staten, daar komen mensen massaal op straat om hun woede of vreugde te uiten over de presidentsverkiezingen. Mondmaskers? Anderhalve meter afstand? Vergeet het maar. Nochtans gaat het niet best met de besmettingen in de VS.

Voor de derde dag op rij werd er een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In de afgelopen 24 uur werden volgens de gegevens van Johns Hopkins University meer dan 127.000 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Het aantal personen dat aan de gevolgen van Covid-19 is overleden, steeg met 1149. Dat daggetal is een stuk lager dan tijdens de eerste golf in de lente, maar het is wel de vierde dag op een rij waarop meer dan 1000 doden vielen. Dat zijn de hoogste aantallen sinds augustus.

Het totale aantal vastgestelde coronabesmettingen in de Verenigde Staten staat op 9.732.947. Het totale dodental bedraagt er nu 236.064 personen. Geen ander land is in besmettingsaantal en dodental zo hard door de pandemie getroffen als de VS.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More