En plots is daar weer… Gwendolyn Rutten

Twitteroorlogje tussen Rutten en Francken.

Theo Francken had zich vanochtend laten ontvallen dat hij een federale regering met een Vlaamse minderheid een ‘onwijs idee’ vond, maar gooide daar vervolgens een uitdagende Tweet achteraan: “Paars-groen is geel-zwart in 2024.”

Vanuit de top van de blauwen reageerde niemand, maar een gewone militant (haar eigen woorden) die in een vroeger leven nog voorzitter was van Open Vld, kwam vanonder een steen gekropen en stuurde een scherpe tweet terug. Gwendolyn Rutten vroeg zich namelijk af of N-VA met Vlaams belang wil gaan besturen in 2024: “Dreigen met extreem-rechts bestuur omdat een mogelijke coalitie je niet aanstaat? Vorige keer was er een Zweeds bestuur Vlaams en federaal, maar ook na deze coalitie – met Vlaamse meerderheid – wilde N-VA met VB in zee. Blijkbaar is dat in 2024 gewoon zowiezo de bedoeling?”

Een stevige stoot onder de buik van Theo die Gwendolyn meteen van antwoord diende: “Maak Paarsgroen en ik voorspel een zwartgele verkiezingsuitslag in 2024. Regeringsvorming zullen we dan wel zien. Spijtig dat je dit zo weer wil interpreteren en ons tegen elkaar wil opzetten. Waar is het toch misgelopen.”

Wat hebben we vandaag geleerd? Ten eerste: dat het tussen N-VA en Open Vld niet meteen weer goed komt. Ten tweede: dat Gwendolyn – ambitieus als ze is – voor zichzelf toch weer kansjes en eerherstel ruikt. Ten derde: je schrijft niet zowiezo, maar sowieso.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More