Pornhub biedt de Italianen een gratis premium-abonnement aan.

We zijn op het punt gekomen dat er niet meer wordt gelachen met de corona-epidemie. Iedereen is het er ondertussen over eens dat het coronavirus dramatische gevolgen zal hebben, wereldwijd. Het virus besmet niet alleen mensen maar ook de economie, ons hele leven eigenlijk. De gevolgen zijn op dit moment niet eens in te schatten. En toch, voor wie heel optimistisch, cynisch, opportunistisch is, zijn er ook enkele voordelen:

  • We leren wat sociale gelijkheid is. Het virus kent geen kleur geen grenzen en geen leeftijd. Rijk of arm, we zijn allemaal even kwetsbaar.
  • Minder volk op straat, minder files en een heerlijk rustige stad.
  • Iedereen thuis, cocoonen en – wat men verwacht – meer kindjes maken, of alleszins veel ‘oefenen’. In Wuhan werden condooms het beste verkochte online-product.
  • Geen vervelende recepties, afscheidborrels en hatelijke teambuildings.
  • Je hoeft niet te kussen en geen handjes te schudden. Lekker a-sociaal zijn mag. Sterker nog, het moet.
  • Minder vliegtuigen, minder verkeer, minder fabrieken die draaien, minder CO2-uitstoot. In China is de CO2-uitstoot met 25 procent gedaald.
  • Pornhub biedt aan de Italianen gratis een ‘premium-abonnement aan tot 3 april. Pornhub is de grootste pornosite ter wereld. Er werd in 2019 maar liefst 42 miljard keer geklikt door 115 miljoen bezoekers. Er zijn nogal wat hete tenen in Italië volgens Pornhub. Het land staat op de zevende plaats wat het aantal bezoekers betreft. De VS, Japan en Groot-Brittanië zijn de top drie. Een doorsnee Italiaan zou gemiddeld tien minuten en vijf seconden lang op de site zitten te neuzen. Met de gratis premium wil Pornhub de Italiaanse eenzaamheid wat verlichten. Of ze dat binnenkort ook bij ons van plan zijn, is nog niet bekend