Epidemie neemt weer in kracht toe in Nederland

Inspiratie voor de Croo & Co?

Het is nog maar een week geleden dat de laatste versoepelingen in Nederland van kracht gingen. Pretparken en dierentuinen konden weer open, en mensen mogen thuis opnieuw drie bezoekers binnenlaten. Te vroeg om daar nu al de effecten van te zien. Feit is wel dat de daling van het aantal coronabesmettingen bijna is gestopt.

Alarmerend vooral is dat het reproductiegetal weer is gestegen: het ligt nu op 1,02 (met een ondergrens van 0,99 en bovengrens van 1,05). Dat betekent dat 100 Nederlanders op dit moment 102 anderen besmetten met het virus. De epidemie neemt dus weer licht in kracht toe. 

Koren op de molen voor onze wetenschappelijke doemdenkers. Steven Van Gucht noemt het een waarschuwing voor ons. “Als je te snel maatregelen lost, dan riskeer je te blijven hangen op een plateau. In Nederland blijven ze nu steken op een cijfer dat ongeveer overeenkomt met waar wij nu zitten. Dat is te hoog: je moet nog lager gaan. In de Europese ranglijst verwacht ik dus dat we deze week Nederland inhalen”, aldus Van Gucht in ‘Het Nieuwsblad’.

Dat maakt het er niet makkelijker op voor de Vivaldisten. Waar heeft de De Croo oren naar? Het wordt vrijdag voor het Overlegcomité alvast een dubbeltje op zijn kant.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More