Tot welke categorie behoor jij?

Hoe vaak per dag of per week kijk jij trouwens naar 18+ sites? En vind je dat het binnen de perken blijft? Of neigt jouw surfgedrag naar het ziekelijke?

Volgens een onderzoek bij 830 deelnemers, gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine, bestaan er drie soorten kijkers. De eerste groep, goed voor 75 procent van de ondervraagden, bestaat uit recreatieve surfers. Alles bij elkaar genomen kijken ze gemiddeld 24 minuten vleeskeuringen per week. De groep bestaat vooral uit vrouwen en mannen die een relatie hebben.

Groep twee kijkt slechts 17 minuten per week naar de loodgieter die leidingen van de dames des huizes eens komt spoelen en andere intrigerende scenario’s. Het zijn mensen die vooral 18+ sites bezoeken als ze zich ongelukkig of verdrietig voelen.

Tot de derde groep behoort slechts 11,8 procent van de ondervraagden, maar die keken wel een hallucinante 110 minuten pikante filmpjes per week. De groep bestaat voornamelijk uit – voel je ‘m komen – mannen.

Volgens de onderzoekers kijkt alleen de eerste groep op een gezonde manier naar de volwassenensites. Het kijkgedrag van de andere twee groepen heeft een negatief effect op het intieme leven van de man of vrouw in kwestie. Groep twee associeert seks met verdriet. Bij groep drie wordt seks zelfs dwangmatig.

Om die reden waarschuwt het onderzoek voor verslaving. Want ook al staat kijken van vieze filmpjes niet meteen op de lijst met grote verslavingen, toch kan je er gevaarlijk aan verslingerd geraken. Net als aan alcohol of andere drugs. Tijd dus om die internetgeschiedenis voor de laatste keer te wissen?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."