Er bestaat nu een fysieke versie van Pong voor vier spelers (video)

Miljoenen mensen kregen in de jaren zeventig geen genoeg van ‘Pong’. Het eerste en eenvoudigste computerspel. Iedereen kent de twee witte balkjes waartussen een vierkant balletje over het scherm suist. Wie het balletje niet binnen het scherm houdt, bezorgt zijn tegenstander een punt. Simpel, maar verslavend.

Hoewel Pong van oorsprong een arcadegame was, werd het pas echt populair toen het als eerste videogame voor de thuiscomputer werd uitgebracht. Atari had zonder het te beseffen een van de belangrijkste uitdagingen in het digitale tijdperk voor computerontwerpers ontdekt: maak eenvoudige en intuïtief werkende gebruikersinterfaces.

De creatieve jongens van de Moment Factory beslisten om deze interface een grondige update te geven.  Met behulp van een LIDAR-sensor, bekend van de zelfrijdende auto, kunnen vier spelers tegelijkertijd Pong spelen. Een spel waar u met de partner op één lijn moet zitten, letterlijk én figuurlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More