Twaalf jaar heeft het geduurd om van concept tot realiteit te geraken, maar eindelijk is hij er: de limo-jet!

Tijdens de elektronicabeurs in het Amerikaanse Dallas wisten de bezoekers even niet waar kijken. Learjet stelde daar namelijk ’s werelds eerste limo-jet voor. En hij is nog straatlegaat ook. Learjet is een Amerikaanse fabrikant van privéjets die sinds 1990 deel uitmaakt van het Canadese concern Bombardier. Het concept – men neme een privéjet en men make daar een auto van – werd in 2006 uitgetekend door Jetsetter,Inc. en nadien door de heren Frank DeAngelo en Dan Harris volledig afgewerkt.

Beide vleugels maakten plaats voor vier wielen. De straalmotoren die eraan hangen hebben geen doel, daar de limo-jet aangedreven wordt door een V8 op benzine. De binnenkant is minstens even indrukwekkend: de stuurknuppel maakte plaats voor een autostuur. Het ruim waarin de feestgangers los kunnen gaan is voorzien van allerlei essentiële zake zoals neonlicht, een bar, fijne stoelen, flatscreens en een muziekinstallatie met Theater Surround Sound.

De limo-jet biedt plaats aan achttien passagiers, dus ideaal voor een vrijgezellenavond. Nu nog enkel Flying High van Captain Hollywood Project downloaden en je weet wat boeken!

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."