Er stonden al foto’s op nieuwe laptop van Aldi

Eddy Grysouill uit Herzele vecht een conflict uit met Aldi.

Grysouille deed een koopje met de aankoop van een nieuwe 17,3 inch Medion-laptop: 550 euro. Achteraf bleek het echter niet om een nieuw toestel te gaan maar om een tweede hands. Dat kwam aan het licht toen Eddy een ‘deep scan’ nodig had omdat hij per ongeluk zijn D-schijf formatteerde en alles kwijt was. De deep scan deed zijn werk maar bracht ook foto’s naar boven die niet van hem waren. De Laptop was dus niet nieuw.

Bij Aldi noemen ze het ‘een lastig dossier’. Dat klinkt als een verhaal van lange adem en daar heeft Grysouille geen zin in . Hij stapt naar de vrederechter als Aldi zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Het heen-en- weer-gevecht tussen Aldi en Grysouille is een superketen als Aldi onwaardig. Het is duidelijk dat de harde schijf gerefurbished is, maar Aldi zegt dat dat onmogelijk is, omdat alle toestellen rechtstreeks uit China komen. ( Dat weten we bij deze dan ook weer). In een eerdere mail zegt Aldi nochtans dat het toestel door een andere klant werd teruggebracht en opnieuw werd verkocht. En dat zou niet volgens de regels van Aldi zijn. Zaak opgelost zou je denken, maar Aldi kwam terug op deze mail en meldde ze dat dit, uit nazicht, niet klopte.

Toch besloot Aldi om een geste te doen en bood Grysouille een nieuwe laptop aan. Welsiwaar eentje van 13,3 inch, maar met een touchscreen.

“Nee”, zei Grysouille. “ Ik wil dezelfde.”

“Maken we niet meer”, zei Aldi. “We zullen je of 75 procent van de aankoopwaarde terugbetalen waarbij je het toestel moet inleveren, of 50 procent van de aankoopwaarde waarbij je het toestel mag behouden.”

Voor Grysouille was dat een schuldbekentenis en hij trok naar Test Aankoop. Daar wisten ze hem te vertellen dat een handelaar verplicht is om te melden wanneer een toestel al gebruikt is.

Op aanraden van het consumentenblad trekt Grysouille nu naar de ombudsdient.

En wij willen weten wat voor foto’s er dan wel op die laptop stonden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More