Voor zij die al wekenlang op straat aan het scanderen zijn dat de wereld beter af is zonder wetsdienaars om de orde te behouden,  gaan zich zo thuisvoelen in het Franse Dijon.

Want als je onderstaande compilatiebeelden bekijkt van de gewelddadige week die de stad achter de rug heeft, zou je concluderen dat de lange arm der wet er al even geamputeerd is. Het enige blauw op straat, zijn de blauwtjes die de lokale politici er hebben opgelopen om de situatie onder controle te krijgen.

Het geweld speelt zich momenteel af tussen mensen van de Tsjetsjeense gemeenschap en Noord-Afrikaanse drugsdealers. Ook zijn er Tsjetsjenen uit België en Duitsland afgekomen op de rellen. Ze willen wraak nemen nadat een Tsjetsjeen murw werd geslagen door vermoedelijk drugsdealers.

Dit leidde tot straatgevechten waar jongeren elkaar te lijf gingen met ijzeren staven, hamers, schroevendraaiers, honkbalknuppels en zelfs golfclubs. Ook betwijfelen we ten zeerste of de anderhalve meter social distancing werd gerespecteerd. 

De ‘strafexpeditie’ van Tsjetsjenen tegen Maghrebbijnse jongeren heeft ervoor gezorgd dat de Franse autoriteiten maandagavond zo’n honderdvijftig mobiele eenheden en een aantal arrestatieteams hebben moeten inzetten.

Volgens verschillende Franse media zou president Macron het ministerie de opdracht hebben gegeven te onderzoeken of de Tsjetsjeense daders, van wie velen een vluchtelingenstatus zouden hebben, kunnen worden uitgezet.

We weten alvast waar hij de mosterd gehaald heeft voor deze beslissing.

https://twitter.com/themetskipper/status/1272810439320252416

https://www.youtube.com/watch?v=PnwR-Se56w8

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."