Er zijn 6 types Covid-19

Niet elke besmetting geeft dezelfde symptomen en vraagt om dezelfde behandeling.

Wetenschappers hebben het verloop van een Covid-19 besmetting met behulp van artificiële intelligentie geanalyseerd en komen tot de conclusie dat er zes types Covid-19 zijn, die een verschillende ‘cluster van symptomen’ hebben.

Die bevindingen kunnen van belang zijn voor een tweede golf, omdat men aan de hand van de symptomen kan gaan beslissen hoe intensief hospitalisatie nodig is, of niet. Men heeft vastgesteld dat het merendeel van de patiënten die beademing nodig hebben, zich 13 dagen na de eerste symptomen komen aanbieden in het hospitaal. Als men aan de hand van de symptomen kan voorspellen wie die mensen zijn op dag vijf, dan kan men dan al gaan helpen door het zuurstof in het bloed en het suikergehalte in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven. Die eenvoudige zorg zou men thuis kunnen geven en op die manier latere hospitalisatie vermijden.

De zes Covid-types:

  1. Grieperig maar geen koorts

In deze cluster heb je hoofdpijn, reukverlies, spierpijn, hoesten, een zere keel, pijn in de borst geen koorts.

  1. Grieperig met koorts

In deze cluster heb je hoofdpijn, reukverlies, hoesten, een zere keel, heesheid, koorts en geen eetlust.

  1. Maag-en darmklachten

In deze cluster heb je hoofdpijn, reukverlies, geen eetlust, diarree, een zere keel, pijn in de borst, geen hoest.

  1. Ernstig niveau 1, vermoeidheid

In deze cluster heb je hoofdpijn, reukverlies, hoesten, koorts, pijn in de borst, vermoeidheid.

  1. Ernstig niveau 2, verward

In deze cluster heb je hoofdpijn, reukverlies, hoesten, een zere keel, heesheid, koorts, geen eetlust, pijn in de borst, verward zijn, spierpijn.

  1. Ernstig niveau 3, buikpijn en ademhalingsproblemen

In deze cluster heb je heel veel verschillende symptomen, hoofdpijn, reukverlies, hoesten, een zere keel, heesheid, koorts, geen eetlust, pijn in de borst, verward zijn, spierpijn, kortademigheid, diarree en buikpijn.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More