Erdogan houdt de Turkse grenzen nog altijd open

Druk op Griekenland wordt onhoudbaar.

“Tot de EU aan al onze eisen omtrent vrij verkeer van goederen en personen voldoet en betere financiële hulp aanbiedt, houden wij de grenzen open”, zei Erdogan gisteren tijdens een bijeenkomst van zijn eigen partij. Maar dat is niet de enige reden. Erdogan wil dat Europa hem helpt om oorlogje te spelen in Syrië. Daar komt hij overigens openlijk voor uit. Volgende week gaan Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië samen zitten met Turkije om te praten over de migratiecrisis.

Omdat Erdogan het openstellen van de grenzen propageert, is er volksbeweging op gang gekomen. Naar verluidt 4 miljoen mensen, voornamelijk Syriërs, zouden richting Europa willen vluchten. Griekenland probeert met alle middelen om die vluchtelingen buiten te houden. Volgens de krant The New York Times heeft Griekenland aan de grens met Turkije een geheim detentiecentrum. Migranten die op het Griekse grondgebied zijn aangekomen, zouden er worden vastgehouden en zonder eerlijke asielprocedure naar Turkije worden teruggestuurd. Maar dat wordt door Griekenland ontkend. Feit is dat Europa een migratiecrisis zoals die van 2015 wil vermijden. Want deze keer schaffen ook de Duiters das nicht mehr.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More