Erdogan is nu het vriendje van Poetin

Rusland helpt Turkije om een akkoord te sluiten.

Nu Erdogan zich geruggesteund voelt door Poetin, bijt hij nog harder van zich af dan daarvoor. Samen hebben ze een akkoord bereikt over een nieuw staakt-het-vuren.  Al is  het niet meteen duidelijk met wie ze dat akkoord bereikten. Voornamelijk en enkel alleen met zichzelf zo lijkt. Er is een gebied van 30 km in Syrisch grondgebied bepaald waaruit de Koerdische YPG-militie moet vertrekken.

“Als de terroristen zich na de termijn van 150 uur niet terugtrekken, dan zullen we zelf de controle overnemen en hen verjagen”, zei Erdogan gisteren in een speech. Voor Turkije is de YPG een afsplitsing van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en dus een terreurorganisatie.

Toegegeven, Erdogan kent de internationale gevoeligheden en strikt één voor één iedereen die hij nodig heeft. Eerst krijgt hij Amerika zo ver om zich terug te trekken uit het gebied dat ze willen veroveren, daarna laat hij zich door de Russen helpen om het op te kuisen.

In dezelfde toespraak liet Erdogan nog eens zijn tanden zien naar het Westen. Hij riep de internationale gemeenschap op tot respect voor de Turkse bezorgdheden op het vlak van veiligheid. Hij draait de schuldvraag hiermee gewoon om en wentelt zich bijna in de rol van het slachtoffer. Eerder had hij al een strafrechtelijke klacht ingediend tegen het Franse tijdschrift Le Point omdat die hem van “etnische zuivering” in Noordoost-Syrië beschuldigde.

Als je geen gelijk hebt, zeg je gewoon dat de anderen ongelijk hebben! 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More