Erfenis voor Delphine zou wel eens kunnen tegenvallen

De rechtszaak van Delphine Boël komt eindelijk tot een eind. De koninklijke soap heeft lang genoeg geduurd.

Een belangrijke vraag is, hoeveel de kunstenares zal erven. “Koning Albert kan haar zoveel als mogelijk onterven. In dat geval heeft ze alleen nog recht op het deel van de erfenis waarvoor je niet kan onterfd worden”, verklaart advocate Ann Maelfait in de media. Het gaat om het reservataire deel. In het geval van Boël zou dat neerkomen op een achtste van de erfenis (een vierde van de helft). Maar hoe groot is die erfenis dan globaal?

In 2014 en 2015 gingen Albert en Paola een paar keer langs bij notaris James Dupont om hun huwelijkscontract te wijzigen. Algemeen wordt aangenomen dat Albert beschermingsmaatregelen nam naar aanleiding van de rechtszaak van Delphine met de bedoeling om haar zo weinig mogelijk te laten erven.

Hoe groot is het vermogen van Albert? Er is slechts een document waarop we ons kunnen baseren om een schatting te doen. Bij een huiszoeking bij de Generale Bank naar aanleiding van een oplichtingszaak, werden geheimen rekeningen van de koninklijke familie gevonden. Het ging om miljarden, weliswaar in Belgische frank. Maar aangezien het om een parallel systeem ging, is de kans groot dat dit vermogen buiten het officiële gedeelte van de koning zal vallen. Het zou ons niet verwonderen mocht het officiële vermogen van de koning bijzonder klein zijn.

Maar aangezien Delphine het niet voor het geld doet, mag dat geen probleem zijn.

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More