Europese clubs blij: Africa Cup pas in 2022

De Europese voetbalclubs kunnen opgelucht ademhalen, want de eerstvolgende editie van de Africa Cup, die normaliter van 9 januari tot 6 februari 2021 zou doorgaan in Kameroen, wordt om corona-redenen verschoven naar januari 2022.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de Africa Cup zou worden uitgesteld, ook omdat het tornooi dan in hetzelfde jaar zou vallen als het EK (dat normaal nu aan de gang moest zijn)  en de Copa America. In plaats van de Africa Cup wordt in januari 2021 het African Nations Championship in Kameroen afgewerkt, een landentornooi waar enkel spelers mogen deelnemen die als clubvoetballer in eigen land actief zijn. 

De Europese voetbalclubs kunnen dus opgelucht ademhalen, want in een druk en ongewoon voetbaljaar 2021 konden hun Afrikaanse spelers moeilijk gemist worden.

De Afrikaanse Champions League en de Confederation Cup, het equivalent van “onze” Champions League en de Europa League, worden in september hervat onder de vorm van een Final Four. Voor de Champions League moet er nog een land aangeduid worden, voor de Confederation Cup treedt Marokko op als gastland.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More