‘Crime has no gender’, een hippe website met Europa’s meest gezochte vrouwen.

Tot voor kort stonden er enkel mannen op de Most Wanted-lijst van interpol. Vandaag start de internationale opsporingsdienst van de politie een campagne met ‘Crime has no gender’. Zij verspreiden een Most Wanted-lijst met voornamelijk vrouwelijke criminelen. Tot voor kort was die ‘eer’ er alleen voor de mannelijke collega’s.

Het is niet zo maar een site geworden, maar een fancy website die er om schreeuwt om bekeken te worden. Je waant je op de pop-up-site van een een kinky feestje, of op die van een nieuwe game. Alle veroordeelden dragen een masker met de attributen die de kenmerken van hun misdaad symboliseren.

Wanneer je over de foto scrolt, valt er telkens een laag van dat ‘masker’ weg.

Scroll verder en je krijgt telkens meer info.

An het einde zie je het ware gelaat van de crimineel.  Je kan anoniem reageren via sociale media en met de klassieke middelen.

Onder ‘Belgium’ troffen we Hilde Van Acker (56) terug. Zij is tot levenslang veroordeeld voor een moord uit 1996, die ze samen Jean-Claude Lacote (53) pleegde op een  Britse zakenman. De moord werd in De Haan gepleegd. Beiden zijn op de vlucht en staan op de Most Wanted-lijst van Europol.

21 lidstaten van Europa hebben ingetekend op de website. Je zou alleen al gaan kijken voor de de design. Als je weet dat het hier om echte feiten gaat, dan krijgt deze site hele lugubere twist.

One of a kind!