We hadden eerder al namen van politici zien passeren in verband met de #BVLeaks, maar één van de slachtoffers is er zeker van: er zijn ook filmpjes van Vlaamse politiekers die met hun salami spelen, en alleen daarom wordt er volgens hem actie ondernomen.

BV (niet als in Bekende Vlaming, maar de initialen van de drieëndertigjarige jongeman die we spraken) kreeg een tijd geleden eveneens berichtjes van een zekere ‘Eveline’. Hij ging overstag voor de charmes van de blondine die hij dacht als gesprekspartner te hebben. Hij stuurde haar nooit video’s, maar wel foto’s waarop hij in NSFW-toestand te zien is. “Waarom hij mij precies uitkoos? Ikzelf ben hetero, maar ik heb wel wat vrienden in Gent die gay zijn, en die hem kennen.”

“Toen ‘Eveline’ me vroeg om alsmaar verder te gaan, vroeg ik van haar hetzelfde. Maar de foto’s en video’s die zij doorstuurde, bleven redelijk braafjes. Braver dan wat ze van mij verlangde. Ik had mijn geslacht al getoond aan haar, en ze vroeg me een video te maken waarin ik mezelf bevredigde. Ik zei dat ik dat niet zou doen, vooraleer ze eerst wat meer van zichzelf zou laten zien. Ze bleef nog wat aandringen, maar ik hield mijn been stijf.”

“Op een dag moest een kameraad van mij – die gay is – me wat laten zien: hij had een foto van mij, in vol ornaat, van iemand doorgestuurd gekregen. Die iemand had ‘m dan weer gekregen van GR” (de man die werd opgepakt voor catfishing, nvdr.)”

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

“Ik was heel erg boos uiteraard. Ik vroeg Eveline om uitleg. En toen… toen kwam ik tot het besef dat er weleens iemand anders ‘Eveline’ zou kunnen zijn. Ik had haar enkele keren gevraagd om te bellen, of te facetimen, maar telkens kwam dat net niet goed uit voor haar.”

“Zo stuurde ze me bijvoorbeeld op een avond een foto door dat ze in bed lag. Ik vroeg haar even te facetimen, maar dat ging niet. ‘Waarom niet? Je zegt toch dat je in bed ligt, en alleen bent?” vroeg ik. Toen moest ze zogezegd plots naar een vriendin in nood.”

“Ik vroeg aan Eveline hoe het zat, wie ze in werkelijkheid was. En toen dreigde ze ermee alle compromitterende foto’s die ze van mij had, zo hard mogelijk te zullen verspreiden.”

“Toen hoorde ik in mijn vriendenkring dat het GR zélf wel eens zou kunnen zijn, die achter de account van ‘Eveline’ zat. Ik kreeg verhalen te horen, dat hij jaren geleden op school al eens hetzelfde had geflikt.”

“’Dit moet dringend stoppen’, dacht ik. ‘Die kerel is ziek in zijn hoofd, die mag geen slachtoffers meer maken.’ Ik wilde klacht indienen bij de politie, maar die deden uiteindelijk niks. Integendeel: ze schoven de schuld in mijn schoenen. Ik had maar niet zo dom moeten zijn om me te laten vangen.”

“Toen de filmpjes van de BV’s begonnen op te duiken, had ik aanvankelijk geen idee wat er gaande was. Tot ik dat filmpje van Sean onder ogen kreeg, die zei: ‘Hey Eveline, wilt ge mij eens rimmen?’ Toén dacht ik: ‘t zal verdorie toch niet waar zijn zeker.”

Jij ging een klacht indienen en er gebeurde niks. Een bekende Vlaming dient een klacht in, en er wordt onmiddellijk door het gerecht een klopjacht op de dader georganiseerd. Vind je het niet oneerlijk dat een klacht van een BV blijkbaar belangrijker is dan die van jou?
BV: “Ik geloof niet dat het met die BV’s op zich te maken heeft. De media heeft het steeds over video’s van drie personen, maar in bepaalde milieu’s gaan er meer rond. Ik heb ze zelf niet gezien, maar ik ken wel iemand die ze gezien heeft: er zouden Vlaamse politici tussenzitten, tussen de slachtoffers van ‘Eveline’. Ik geloof nooit dat het gerecht zo massaal in actie schiet voor een muzikant: er zit meer achter dan dat. Iemand met een lange arm…”

[/wcm_restrict]

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.