Gert Van Mol, de voormalige social media-goeroe van CD&V, eiste voor de rechtbank van eerste aanleg de verwijdering van twee artikels op P-magazine, maar de rechter oordeelde dat zijn vordering ongegrond is.

Gert Van Mol, de communicatiestrateeg die CD&V aan een grotere présence op social media moest helpen, maar vooral voor merkwaardige successen in India zorgde, spande een procedure in tegen P-magazine bij de rechtbank van Antwerpen naar aanleiding van twee artikels over zijn persoon. In september publiceerde P-magazine een eerste artikel waarin geschetst werd hoe Van Mol voor zijn periode bij CD&V al vergelijkbare praktijken op social media uithaalde. In een tweede artikel in december bracht P-magazine aan het licht dat Gert Van Mol de man is achter de site ’t Scheldt, waar hij, onder het mom van satire, persoonlijke afrekeningen niet schuwt. Van Mol wou de beide artikels laten verwijderen, maar de rechter oordeelde dat er geen ernstige onwaarheden te bespeuren zijn.

Bovendien is de link tussen Gert Van Mol en pornowebsite Godelina voldoende aangetoond gezien hij de merknaam zelf deponeerde. Daarnaast zocht Van Mol in het verleden zelf de media op toen hij nog verantwoordelijk was voor een erotische zender.

Ook de betrokkenheid bij de website tscheldt.be werd duidelijk aangetoond: alhoewel de site ondertussen op naam van een zekere Cornelis Diet van Cordiet BV uit Breda geregistreerd staat, blijkt uit de documenten van de Nederlandse Kamer van Koophandel dat de firma die domeinnaamhouder is, voor honderd procent eigendom is van Groep G, de BVBA van Gert Van Mol.

Van Mol wordt in deze zaak veroordeeld tot het betalen van de kosten van het geding.