Stiekem had hij liever een worst dan een saté, de kerel die als ‘Eveline’ enkele BV’s in hun blootje zette. Zijn ex-lief doet een boekje over hem open.

Eveline heet helemaal niet Eveline, maar dat wist je inmiddels al wel. Zijn naam is Gregory, en hij woont in een appartement op een boogscheut van het Gentse Dampoortstation. Of tenminste: woonde. Voorlopig logeert hij namelijk in ‘t gevang, en de onderzoeksrechter zal vandaag beslissen of zijn verblijf aldaar verlengd wordt.

Wij achten de kans reëel dat dit zo zal zijn. We bedoelen maar: als iemand gaat aangeven dat-ie het slachtoffer was van phishing en centjes verspeelde, dan had die maar zo dom niet moeten zijn. Maar als iemand zich uitgeeft voor iemand anders en zo drie bekende dommekloten – die allicht ook in erfenissen van Afrikaanse mailprinsen en zo geloven – in ‘t zak zet, dan wordt een nooit eerder geziene klopjacht georganiseerd. We bedoelen maar: ze hebben zoveel moeite gedaan om ‘m te pakken, ze zullen ‘m waarschijnlijk niet zo snel laten gaan.

Maar goed, we dwalen af. Gregory dus. Naar de buitenwereld toe profileerde de 27-jarige jongeman zich als hetero, maar zijn kameraden wisten wel dat hij eigenlijk op venten viel.

Zijn catfhish-spelletje paste hij al toe, toen hij in het middelbaar zat. Met een fake profiel poogde hij toen naaktfoto’s van één van zijn leraren te ontfutselen. Maar zo’n leerkracht heeft natuurlijk meer brein dan een radiomaker of een muzikant, en die trapte niet in het spelletje. In de plaats daarvan ging hij klacht indienen. Zowat de hele school wist toen dat het Gregory was, maar – een leerkracht is geen BV – toch vonden speurders geen bewijs.

Sean, Peter en Stan kreeg hij, door gebruik te maken van foto’s en video’s van deze megasexy blondine, wel zo heet als een haantje. Ze stuurden hun rukvideo’s door naar Gregory, in de waan dat het Eveline was. Gregory speelde op zijn beurt het materiaal door naar een 22-jarige gay-kennis uit het Antwerpse. Die deelde de beelden met meerdere mannenminnende mannen, tot ze uiteindelijk zo verspreid geraakten dat niemand er nog naast kon kijken.

HLN wist een ex-vriendje van Gregory te vinden. Die verklaart het volgende aan de krant: “Er was een ferme hoek af, van die gast. Op een afspraakje gaf hij me een heel ongemakkelijk gevoel. Hij vertelde me dat hij psychologische problemen had. Ik had voor de gezelligheid wat alcohol gekocht, maar die sloeg hij af omdat hij medicatie slikte voor zijn probleem. Ik heb hem uiteindelijk aan de deur gezet omdat hij rare dingen uitkraamde.”

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.