De propaganda draait op kruissnelheid.

De extremistishce groepering Extinction Rebellion gaat klacht indienen tegen de stad Brussel. Aanleiding hiervoor is het politieoptreden tegen hun illegale actie op 12 oktober. Op Facebook roept de organisatie iedereen op om de gerechtelijke stappen te steunen, of om er zelf te ondernemen. De internationale klimaatactiegroep legt aan ‘de lieve rebellen’ – zoals zij mekaar noemen – uit wat er allemaal voor nodig is en wat de consequenties zijn. Iedereen kan zich melden voor 29 oktober.

De klimaatactivisten stellen zich hoe langer hoe meer buiten de wet en vinden dat zij met het grote gelijk het recht hebben om die wet te overtreden en dat wie hen daarvan weerhoudt, moet worden gedagvaard. De verontwaardiging over het politieoptreden is wellicht terecht ten aanzien van enkele individuen, maar dat neemt niet weg dat de betogers van ER massaal en in groep de wet niet respecteerden.

Extinction Rebellion is er nu eenmaal op uit om het masker van het slachtoffer te krijgen waarmee zij het ware gelaat van het extremisme willen verbergen. De klimaatactiegroep heeft besloten om geen klacht in te dienen bij het Comité P, maar gaat dus wel doen tegen de stad Brussel die de juridische verantwoordelijkheid draagt voor de politie.

Wie kleurde er nu eigenlijk buiten de lijntjes ?