Carrie Fisher was ongeveer 8 minuten te zien in The Rise of Palpatine Skywalker.

Zoveel beeldmateriaal had regisseur J.J. Abrams dan ook maar beschikbaar van de overleden actrice. Elke frame met de moedigste prinses ooit uit het Star Wars-universum werd geanalyseerd en benut. Vervolgens via reverse engineering werd het personage Leia Organa op de juiste manier in het verhaal gebracht. Of het uiteindelijk ook een goed verhaal was, laten we aan de smaak van de fans over.

In de Star Wars prequel Rogue One was het een heel totaal andere uitdaging om Carrie Fisher op het scherm te toveren. Ze leefde toen nog wel, maar de makers hadden een jongere versie nodig. Dit omdat de film aansloot vlak voor de gebeurtenissen van A New Hope uit 1977.

Regisseur Gareth Edwards pakte uit met een CGI-reproductie, waarbij er op een slimme manier gebruik gemaakt werd van dubbelgangers en computeranimatie. Princess Leia kreeg in Rogue One een zelfde CGI-behandeling als Grand Moff Tarkin door een vervangactrice een jonge versie te laten vertolken. Een proces waar veel werk, tijd en geld in kruipt.

Het eindresultaat mocht er best wel wezen, alhoewel… YouTuber Shamook heeft er dankzij de Deepfake-software een nog realistische Princess Leia van kunnen maken. Dit door het gezicht van Carrie Fisher te plakken op het gezicht van een digitale Carrie Fisher. Kan je nog volgen?

Shamook had slechts 24 uur en 500 foto’s van Carrie Fisher nodig om onderstaande deepfake-video te maken. Toegegeven, de Hollywood-CGI had hem al een flinke basis gegeven, maar niettemin oogt zijn versie van Leia menselijker.

Nu Hollywood genoodzaakt is om te besparen vanwege de coronacrisis, weten ze al wie te ontslaan/aan te werven, nu zelfs het internet beter kan dan de CGI-effecten van dure blockbusters.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."