Het verwondert ons dat de tekenfilmserie Thundercats uit de jaren 80 nog steeds geen live action-verfilming heeft gekregen.

G.I. Joe, Transformers en zelfs binnenkort He-Man hebben er wel al eentje op hun naam staan. De technologie is er om er een indrukwekkend spektakel van te maken en met 130 afleveringen zijn er verhaallijnen genoeg om inspiratie uit te putten.

De reeks handelde over een aantal mensachtige katten met namen als Lion-O, Tygra, Panthro en Cheetara die het moesten opnemen tegen de boosaardige Mumm-Ra, een wereldvreemde tovenaar verkleed als mummie. 

Momenteel loopt er op het Cartoon Network de serie Thundercats Roar, een herbewerking van de serie, maar deze is allang door de fans met de grond gelijk gemaakt vanwege de spuuglelijke tekenstijl en komische ondertoon.

Mike Booth, een fan van het eerste uur van de serie, heeft Hollywood ondertussen maar zelf een duwtje in de rug gegeven en hen aangetoond hoe een eventuele CGI-film er zou kunnen uitzien.

Dit door geheel op zijn eentje de bekende intro van Thundercats te kopiëren in een CGI-omgeving. En dat met de gratis animatiesoftware Blender die Jan en alleman kan downloaden op het internet.

Een fan die niet voor de poes is… of juist wel?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."