Er is een reden waarom de Netflix-serie ‘Black Mirror’ zo populair is. Elke aflevering slaagt erin om een onheilspellende toekomst te schetsen die zomaar werkelijkheid kan worden en geeft duidelijk weer hoe wij als consument meer en meer afhankelijk worden van de technologie.

Zo is er de aflevering getiteld Hang the DJ’.  Een wereld die volledig draait om een dating-app die mensen aan elkaar koppelt en ontkoppelt via een mysterieus algoritme.

De website coach.dating heeft nu een webapplicatie ontwikkeld die wel heel dicht in de buurt komt. Op de website ziet u een rond scherm waarop u verwelkomd wordt. Vervolgens krijgt u de boodschap dat u het systeem voor de volle honderd procent moet vertrouwen. Net als in de bewuste aflevering dus. Tot slot krijgt u een unieke link die u – rarara – moet delen met uw partner.

Wanneer uw partner de link opent, hebben jullie vijf seconden om te bedenken of jullie de vervaldatum willen zien. Kijken jullie allebei, slechts een van jullie of helemaal niemand? Op basis van de keuzes die jullie maken, verandert de vervaldatum van jullie relatie.

In de serie leek het echt te werken, in real life is het gewoon een grappige gimmick waar u niet te veel waarde aan moet hechten. Of toch wel?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."