De club onderhandelt met de spelers over een loonsverlaging

Messi of niet: ook bij de Catalaanse club hakt corona er stevig in. Niet enkel de slechte competitiestart onder de kersverse Nederlandse coach en ex-speler Ronald Koeman zorgt voor ongerustheid, ook de immens slechte financiële papieren. En daarvoor heeft de club de hulp van zijn spelers nodig. 

De club moet voor het einde van de week maar liefst voor 190 miljoen aan salarisverlagingen doorvoeren om de mogelijkheid tot bankroet te vermijden. Barcelona onderhandelt hierover momenteel met de spelers en hun advocaten. 

Dat gaat niet van een leien dakje: de spelers weigerden initieel om mee te werken, maar zouden nu toch stilaan hun medewerking verlenen. Onder meer verdediger en clubicoon Gerard Piqué kwam al tot een akkoord met de club, maar het is vooral sterspeler en levende legende Lionel Messi vormt een struikelblok. Zelfs al verlengt de Argentijn zijn contract niet, Barcelona zal nog steeds een riante bonus op tafel moeten leggen wanneer Messi de deuren van Camp Nou achter zich toetrekt. 

Volgens een clubstatement is het vooral de coronacrisis die er stevig inhakt. “Barcelona draait rond toerisme, en daar is momenteel geen sprake van”, aldus Charles Tusquets, de huidige voorzitter van het management board.