Fedasil houdt nieuwe asielcentra voorlopig geheim

Fedasil is steeds op zoek naar geschikte gebouwen om asielzoekers te herbergen. Daarom is Fedasil onlangs gesprekken begonnen met de Regie der Gebouwen.

Koen Geens in De Kamer vandaag: “De criteria die Fedasil hanteert, behelzen voornamelijk de grootte van het gebouw, omdat dit verbonden is met een gewenste minimale opvangcapaciteit, de aard en de staat van het gebouw en de termijn waarop het beschikbaar is. De Regie der Gebouwen kan sites aanbieden uit haar eigen vastgoedportefeuille, maar kan ook bijstand verlenen bij de prospectie van andere sites of de uitvoering van inrichtingswerken.”

Volgens Geens leverde een recente interne analyse een lijst op waarvan door Fedasil vier sites werden weerhouden die mogelijk geschikt zijn als opvangplaats voor asielzoekers. “Het gaat om twee sites in Vlaanderen en twee in Wallonië. Het onderzoek is nog niet afgerond, waardoor er nog geen timing kan worden opgemaakt.”

De komst van zo’n centrum gaat volgens Geens soms ook gepaard met lokale vragen en spanningen. “Fedasil gaat hier voorzichtig mee om en communiceert pas locaties, nadat deze grondig werden onderzocht en met het lokale bestuur werden besproken.”Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More