Fedasil riep hulp in van bewakers om asielzoekers in te tomen

Volgens een medewerker van minister David Clarinval (MR) riep Fedasil begin maart de hulp in van bewakingsfirma’s G4S en Securitas om de gemoederen te bedaren in de diverse centra.
In de asielcentra liepen de spanningen tussen de asielzoekers tijdens de coronacrisis op. Er was vooral een probleem met de asielzoekers die besmet waren met corona. Volgens de medewerker van de minister bedroeg de factuur van die interventie 45 miljoen euro. In die factuur zitten ook de bedragen van de huur van containers. Besmette asielzoekers werden immers afgezonderd in die gehuurde containers.

De uitleg kwam er tijdens een zitting in het federaal parlement midden september over de kostprijs van de coronacrisis. Opvallend is ook dat de medewerker van de minister aangeeft dat er een vrees bestaat bij de overheid voor een grote instroom van nieuwe asielzoekers als de grenzen opnieuw helemaal opengaan.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More