Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Geld verdienen met sms’jes was hot in het begin van dit millennium, maar nu worden ze nog amper verstuurd. Niettemin herkent iedereen nog het onderstaande geluidje, namelijk wanneer een berichtje binnenkwam op een oude (maar onverwoestbare) Nokia-telefoon.  Dit waren geen willekeurige biepjes gekozen door Nokia, maar in feite Morsecode voor “SMS”.

In 1843 kreeg Samuel Morse van de Amerikaanse regering opdracht een verbinding tussen Washington en Baltimore tot stand te brengen. Op 24 Mei 1844 verzond Morse de eerste boodschap: “What had God wrought?” (Wat heeft God gemaakt?).

Boven alle superhelden, goden en galactische wezens in de Marvel comics  is er nog een superieur wezen bekend als de One-Above-All. Hij verschijnt maar uiterst zelden in beeld, maar wordt wel vaak genoemd. Hij is de Marvel-versie van god en het machtigste wezen in de kosmos.

Microcosmos is een Franse natuurfilm uit 1996. De film behandelt het leven van ongewervelden in Frankrijk, Italië en Zwitserland. De opnames duurden maar liefst drie jaar, dit om alle insecten perfect in beeld te krijgen.

Behalve gevaarlijk kunnen insecten ook wel best interessant zijn. Zo sterft een kakkerlak niet onmiddellijk als zijn kop eraf gaat, omdat hij ademt via kleine luchtgaten verspreid over zijn ganse lijf. Zijn hersenen heeft hij niet per se nodig en het beest heeft ook geen uitgebreid bloedvatensysteem zoals de mens. Een kakkerlak kan dagenlang zonder kop, tot hij… doodvalt van de honger.

De kans dat iemand kop of munt gooit met een muntstuk is helemaal niet vijftig procent. Drie wetenschappers van de universiteiten van het Amerikaanse Stanford en Santa Cruz kwamen tot die verrassende conclusie na een uitgebreide studie. De wetenschappers gebruikten een hogesnelheidscamera die duizend beelden per seconde maakt. Ze filmden daarmee mensen tijdens het opgooien van een muntstuk en stelden vast dat de kant van het muntstuk die naar boven wijst bij het opgooien, ook het vaakst naar boven landt. 
 
Wist je dat het grootste geld ter wereld van een klein tropisch eiland komt? De Rai was eeuwenlang de munt op de Yap eilanden. Deze stenen munt kon een diameter hebben van wel 3,5 meter.
De Rai (Radiotelevisione Italiana) is de Italiaanse publieke omroep. Rai heeft drie landelijke, voor iedereen te ontvangen televisiezenders: Rai 1, Rai 2 en Rai 3. In West-Europa heeft geen enkele publieke omroep zo’n groot marktaandeel als de Rai in Italië.
 

Italiaanse dames zijn de meest sexy wezens op Europese bodem. Dat wisten we allang. Tijdens oudejaarsnacht dragen Italiaanse vrouwen trouwens rood ondergoed. Dit staat voor geluk in het nieuwe jaar. Het rode ondergoed wordt hen meestal cadeau gedaan door hun geliefde. Zo hebben ze een nieuw setje voor het komende jaar.

Vrouwen die strings dragen zijn volgens onderzoek onbevangen en staan meer dan anderen open voor het experimenteren tussen de lakens – of elders. Je weet wat onder de kerstboom te leggen dit jaar.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."