Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Kirby is een klein rond ventje met een roze huid en rode voeten. Het wezentje is een populair figuurtje in vele Nintendo-games. Zijn naam heeft hij echter – zoals velen denken – niet te danken aan een populair stofzuigermerk, maar aan een advocaat. Nintendo vernoemde het karakter naar John Kirby omdat hij het spelbedrijf uit de brand had geholpen tijdens een copyright-probleem over Donkey Kong met Universal Studios.

Je moet soms een echte donkey of ezel zijn om een advocaat veel te veel te betalen. Toch is het dier niet te onderschatten op gebied van zintuigelijke waarnemingen. Zo kan een ezel in de woestijn het gebalk van een andere ezel op 96 kilometer afstand horen en erop reageren.

Volgende stelling zal je misschien ook doen balken van ongeloof, maar Antarctica is de grootste woestijn ter wereld! Een gebied wordt namelijk een woestijn genoemd als er minder dan 200 millimeter regen per jaar valt.

Tegenwoordig zijn we dankbaar voor elke regendruppel die valt, ook als is die paars van kleur. Fans proberen trouwens al decennialang te weten te komen wat ‘Purple Rain’ precies betekent. Sommigen vermoeden dat het gaat over het einde van de wereld, een thema waarin Prince interesse in had. Maar volgens bandlid Lisa Coleman symboliseert de song een nieuw begin. Paars, de lucht bij het ochtendgloren en regen als de reinigende factor.

Zolang er maar geen paars gedoe in onze alombekende Prince koekjes zit. Het Prince Fourré-koekje van De Beukelaer bestaat al meer dan 90 jaar, maar het bekende Prince-figuurtje op de verpakking kwam er pas in 1947.

Een cookie is niet alleen lekker, maar kan ook een klein tekstbestand met informatie erop zijn. In de film The Matrix geeft het Orakel aan Neo een koekje tijdens hun gesprek. Volgens fans staat het koekje symbool voor verborgen informatie die het computerprogramma stiekem wil doorgeven aan Neo.

Neo is niet alleen een anagram voor one, maar ook het acroniem voor Near-Earth object. Oftewel een aardscheerder,  een planetoïde met een zodanige baan om de zon dat deze de baan van de aarde kruist en soms zeer dicht bij onze planeet in de buurt kan komen. Klinkt in ieder geval minder gevaarlijker dan een aarsscheerder.

Daar hebben de volgende dames precies geen last van, want bij het zien van het Insta-account Best Booty Queens lijkt alles netjes geschoren te zijn.

https://www.instagram.com/p/BVDBCiuDtcN/

Ook Freddy Mercury van Queen kon het af en toe niet laten om naar een lekker vrouwenkontje te staren. Ondanks openlijk toegegeven te hebben dat hij homo was,  kreeg hij een relatie met de rondborstige soft-p0rnoster Barbara Valentine. Zij mocht figureren in de videoclip van It’s a hard life. Een gegeven dat nooit enige aandacht kreeg in de recente verfilming van zijn levensverhaal.

Wedden dat ze wel bekend is in Papoea-Nieuw-Guinea? 90 procent van de bevolking van de eilandstaat heeft geen internet en de overige 10 procent gebruikt internet voornamelijk om p0rno-zoektermen te googelen. Dit maakt deze plek het landje met de hoogste percentage p0rnozoekopdrachten per inwoner. Het leven kan soms simpel zijn.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."