Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Superman is een snoepkont, en blijkbaar kan zelfs hij last hebben van gaatjes. Tijdens een scène uit de superhelden-klassieker uit 1978 zien we hoe acteur Christopher Reeve het uitschreeuwt van woede omdat hij Lois Lane niet op tijd kon redden. Let vooral op de tandvullingen die niet zo super waren.

Over zwarte gaten gesproken, de Vivaldi-regering heeft weer wat ambitieuze pensioenplannen op het menu. Niettemin kunnen ze onmogelijk opboksen tegen een echt kosmisch zwart gat. Want zelfs met een diameter van amper een centimeter weegt het maar liefst 3.370.000.000.000.000.000.000.000 kilo – de helft van de massa van de aarde.

Daar heeft zelfs de weegschaal van Maggie moeite mee.  Maar je moet niet reusachtig zijn om iets groots te produceren. Zo legt de kiwi in verhouding tot ander gevogelte het grootste ei. De vogel zelf weegt amper 1.7 kilo, maar legt wel een ei van 450 gram. Het uitbroeden duurt dan ook twee maanden.

De Nieuw-Zeelandse vogel was ook de inspiratie voor de benaming van een zeer lekkere fruitsoort. Niettemin komt de kiwi van oorsprong uit China.
De oorspronkelijke naam van de vrucht was Chinese kruisbes.

Een plakkerig fruit, maar niet zo plakkerig als de Chinese Muur. Het cement dat gebruikt werd om de stenen van deze bekende muur bij elkaar te houden, is gemixt met kleefrijst. Dit vanwege het organische component amylopectine, die ervoor zorgde dat de microstructuur van het voegsel compacter werd waardoor de muur stabieler en sterker werd. 

Een muur die ook al een hele poos overeind staat in ons geheugen is The Wall van Pink Floyd. Maar deze muur is puur metaforisch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verliest zanger Roger Waters zijn vader en hij weet er niet zo goed mee om te gaan. Ook zijn overbezorgde moeder kan hem niet helpen. Waters besluit, om zichzelf te beschermen, een psychische muur om zich heen te bouwen. 

Waters ging precies door diepe waters. Dat hij dan maar wegblijft van het natte Kauai, een eiland uit de Hawaï-archipel. Want daar regent het maar liefst 350 dagen per jaar.

Aloha kroket! Van deze Hawaiiaanse schoonheden worden wij dan weer helemaal nat van het zweet: Hawaii Hotties op Instagram. 

https://www.instagram.com/p/_Z6V88jvUJ/

Je zweet trouwens wat je eet. De zweetgeur is afhankelijk van wat je die dag hebt gedronken of gegeten. Pikant eten, koffie en alcohol zijn de grootste boosdoeners. De typische ammoniakgeur ontstaat juist als je weinig eet.

Zweten zonder iemand te storen en toch alcohol zuipen à volonté, het kan. Want in het Italiaanse dorpje Caldari di Ortona staat een non-stop gratis wijnfontein. Het biedt vermoeide pelgrims de kans even uit te blazen voor een welverdiende slok van het rode goedje. Iedereen is er welkom, behalve dronkaards en herrieschoppers. Dju toch…

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."