Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Beweren dat Covid-19 vrij dodelijk is, is het understatement van het jaar. Niettemin is het virus maar slappe kost vergeleken met de bacterie Clostridium botulinum, de oorzaak van botulisme (voedselvergiftiging).

Een dodelijke dosis hiervan is ongeveer 200-300 picogram/kilogram lichaamsgewicht, wat voor een volwassene van 75 kilo neerkomt op 15 nanogram, dat is 0,000000015 gram. Dit betekent dat een hoeveelheid van ongeveer honderd gram genoeg is om de hele wereldbevolking te doden. 

De helft van diezelfde wereldbevolking zal in dat geval moeilijkheden hebben om hulp te bellen,  want meer dan 50 procent van alle mensen op de wereld hebben nog nooit met iemand gebeld met een smartphone. Dat zijn ongeveer 3.5 miljard mensen!

Oef, dan is er nog hoop voor de wereld, want het lijkt tegenwoordig dat de smartphone een verlengde geworden is van één van onze handen. Maar bijlange nog niet zo erg als in Japan. 90 procent van de telefoons daar zijn waterbestendig, omdat Japanners hun telefoon ook graag onder de douche gebruiken.

Dat er trouwens meer rijst dan enkel de zon in dat gekke land, bewijst het Instagram-account Japanese Beauties.

https://www.instagram.com/p/B51nRxSnGX6/

Laat de zon je hart, zeker in deze tijden! Maar liefst niet de echte. Want als de zon hol zou zijn, paste de aarde er zo’n 960.000 keer in. Als je al die aardbollen zo tegen elkaar zou kunnen plaatsen dat er geen tussenruimtes waren, zou er plek zijn voor wel 1,3 miljoen aardkloten.

Over dingen gesproken die hol zijn, laten we even over de politiek hebben en een locatie iets frisser dan de zon. Althing, gelegen in IJsland, is het oudste parlement ter wereld dat nog bestaat. Sinds 930 namelijk. En wij maar denken aan de Belgische Senaat.

De ijstijd dateert dan nog verder. Het leverde wel de leuke animatiefilms van Ice Age op. Voor het gekke personage Sid probeerde acteur John Leguizamo maar liefst 30 stemmen uit. Toen hij ontdekte dat luiaards voedsel een lange tijd in hun mond bewaren, probeerde hij zelf te praten alsof hij voedsel in zijn mond had. En de legendarische stem van Sid was geboren.

Van Sid Vicious kunnen we het niet veel meer verwachten aangezien hij al de pijp uit is sinds 1979, maar de overige leden van The Sex Pistols hebben wel degelijk een kerstsingle op hun geweten. Begin jaren tachtig brachten deze oud-leden onder de naam The Greedies  hun versie uit van ‘We Wish You a Merry Christmas’. Luisteren op eigen risico.

Irriterend hé? Nu al over Kerstmis beginnen te lullen, terwijl zelfs Halloween nog twee weken weg is. Tja, dat houdt de grootwarenhuizen niet tegen nu al kerstversiering in de rekken te leggen. Misschien lijden de eigenaars aan samhainofobie, de angst voor Halloween? Yep, deze ziekte bestaat.

Volgens ons had de rijkswacht begin jaren negentig een beetje last van Samson-fobie. Daar het huisnummer van Samson en Gert 101 was, vonden veel jonge kijkertjes destijds er niet beter op dan naar het telefoonnummer 101, dat van de rijkswacht dus, te telefoneren. Moaaah Gertje toch!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."