Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Je komt weinig aan je trekken? Niet klagen, want een mierenkoningin heeft welgeteld één onenightstand. In haar plusminus twintig jaar lange leven krijgt ze tal van babymiertjes, maar toch heeft ze slechts één keer seks. Het daaruit voortvloeiend zaad bewaart ze in een soort van spermatheek. Wanneer ze zin heeft om aan haar nageslacht te werken, laat ze enkele zaadcellen los.

In haar geval kan het zaad van een maat wel kwaad. In tegenstelling tot de Chileense Leontina Albina. Omdat Guinness Book of Records het exacte aantal van haar kinderen niet kon verifiëren (schattingen variërend van 55 tot 64), besloot Guinness in 1991 om Leontina’s record te schrappen. Uit een daaropvolgend politieonderzoek bleek dat ze in feite slechts  ‘maar’ 14 kinderen had gekregen: de rest was van de straat gehaald of aan haar gegeven door arme vrouwen, waaronder haar neven. 

Of Albina zo bleek werd als een albino toen ze door de mand viel, weten we niet. Het ontbreken van pigmenten gebeurt trouwens niet enkel bij mensen. Wat denk je bijvoorbeeld van onze kleine vriend Snowdrop? Een albino zwartvoetpinguïn, geboren in de Bristol Zoo, Engeland.

Drop it like it’s not so hot? Niet als het van Snoop Dogg afhangt. De man rookt namelijk naar eigen zeggen 567 jointjes per week! Zijn artiestennaam heeft hij aan zijn ouders te danken. Ze hadden hem vanwege z’n uiterlijk Snoopy als koosnaampje gegeven. Hij was bovendien fan van de tekenfilm Charlie Brown.

Maar goed dat hij geen fan was van Charlie Chaplin, want Charlie Chapp klinkt maar belachelijk. Net als Snoop was Chaplin voor zijn dertigste al miljonair. In een aantal jaar werkte hij zichzelf op van acteur, naar regisseur, naar eigenaar van zijn eigen filmstudio’s. Hij werd een superbaas, filmmaker, componist, acteur, regisseur, schrijver en zakenman. Een zeer straffe prestatie, daar veel geld verdienen een eeuw geleden niet zo simpel was.

Hij zag dus veel dollartekens in zijn ogen. Tja overal, behalve op de dollarbiljetten zelf. We kennen dit tekentje ($) maar al te goed, maar toch staat het nergens op het geld dat ze in Amerika gebruiken.

Wat ze dan wel kennen in Amerika, zijn doldwaze presidentsverkiezingen. Amerika op zijn best. Als we de mainstream media mogen geloven, mag Trump op 4 november zijn valiezen pakken. Maar niet als de Babes For Trump er voor iets tussen zitten. Een Insta-account met maar één boodschap: MAGA! Ja, van ons mag(d)a.

https://www.instagram.com/p/CGHsSzHHAFE/

November, november…? Laten we eerst ons nog concentreren op oktober ja? Halloween staat voor de deur, maar het kan blijkbaar niemand een fluit schelen dit jaar. Horror genoeg beleefd het afgelopen jaar. Om de volgende pompoen uit te hollen, ben je ook bezig tot volgend jaar. De Belgische boer Mathias Willemijns teelde de zwaarste pompoen ooit. Met een exemplaar van maar liefst 1.190 kilo won Mathias het Europees Kampioenschap pompoentelen in het Duitse Ludwigsburg in 2016.

Een kampioenschap van formaat, maar het kan nog extremer. Bij de sport Extreem Strijken moeten de deelnemers  een strijkplank, een strijkijzer en een paar kledingstukken meenemen naar een moeilijk te bereiken locatie, bijvoorbeeld via alpinisme of kajakken, om vervolgens de strijk te doen.

Daar liggen we strike van! Net zoals in de bowlingzaak Nagoya Grand Bowl in Japan. Daar hebben ze maar liefst 156 banen verdeeld over drie verdiepingen. Da’s pas ballen hebben!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."