Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Een mannetjesgeit of bok doet nog meer zijn stinkende best dan jij om de vrouwtjes te imponeren. Bokken besproeien zichzelf met urine, waardoor ze een sterke lichaamsgeur hebben. Hierdoor produceren ze feromonen die het vrouwelijk voortplantingsstelsel aanzwengelen. Geile bokken!

“En onzen bok is dood. Hij had maar ene kloot. En ge hebt er twee vandoen. Om tjoekketjeoek te doen.” Blijkbaar wist Mama’s Jasje meer dan wij. De naam van de band van Peter Van Laet werd eerder toevallig gekozen. Voormalig drummer Steven De Cort droeg voor de fun en om op te vallen vaak de jas van zijn moeder en dan zei hij dikwijls: ‘Vanavond ga ik weer op stap met mama’s jasje.’.

Maar goed dat het niet de jas was van wijlen Estelle Getty. De kranige Amerikaanse oma acteerde in 1992 samen met Sylvester Stallone het verschrikkelijke “Stop! Or My Mom Will Shoot!” Stallone heeft zelf toegegeven dat het zijn slechtste film ooit is. Sly had zich laten beetnemen door niemand minder dan Schwarzenegger. De geniepige Oostenrijkse spierbundel liet namelijk uitschijnen dat hij interesse had om de hoofdrol in deze film te spelen. Eeuwige concurrent Stallone liet hierdoor meteen alles vallen, contacteerde de producers en eiste de hoofdrol op.

Niet alles wat uit Oostenrijk komt zijn sigaarrokende Terminators. Gelukkig maar. De meiden van Austrian Models tonen aan dat het niet alleen de bergen zijn die in Oostenrijk hoge toppen scheren.

In het oosten zijn ze rijk. En nog geen klein beetje. Tenminste toch in Dubai. Zo vindt je in de Burj Al Arab genoeg goud om 46.265 Mona Lisa’s te bedekken. Het interieur is bedekt met ongeveer 1790 vierkante meter bladgoud van 24-karaat.

Pre-corona tijden kwamen er in het Louvre maar liefst 20.000 bezoekers per dag kijken naar die mysterieuze glimlach van Mona Lisa. Maar niemand die er zoveel naar staarde als Napoleon. De beroemde generaal had de Mona Lisa een aantal jaar in zijn bezit. Het schilderij hing in zijn slaapkamer en hij was duidelijk gek op haar. Schijnbaar sprak de generaal constant over haar schoonheid en raakte hij maar niet uitgekeken.

Ondanks haar betweterigheid geraakt ook niemand uitgekeken op Lisa Simpson. Ondertussen zit zij en haar nog gekkere familieleden al aan seizoen 32. Ontelbare gastoptredens van bekende mensen zijn al de revue gepasseerd in de tekenfilm. De meest bizarre cameo was die van Elizabeth Taylor. Zij mocht het eerste woordje van Maggie Simpson inspreken: ‘Daddy‘. Daar had ze verscheidene pogingen voor nodig.

“She’s crazy like a fool. Wild about Daddy Cool” zal wel te moeilijk geweest zijn voor ons Maggie, maar niet voor de groep Boney M. De groep dankt zijn naam aan hoofdpersonage en Mona Lisa-stalker Napoleon ‘Boney’ Bonaparte uit de gelijknamige Australische detectiveserie Boney.

Alle Rivers of Babylon nog aan toe, daar heb je die gekke Napoleon weer. Maar hij was niet zo gek als koning Nebukadnezar. Zijn hangende tuinen van Babylon zouden hebben gestaan in de buurt van wat tegenwoordig Bagdad in Irak is. Ze zijn volgens de verhalen in opdracht van de koning gebouwd voor één van zijn vrouwen die niet kon wennen aan het leven in de grote stad Babylon. Groene jongen die Nebukadnezar!

Iedereen houdt van groen, behalve Jommeke tegenwoordig. Een chirurg draagt echter geen groen pak uit voorliefde van de kleur. Pakken van chirurgen en verpleegsters in het operatiekwartier zijn groen in plaats van wit. Chirurgen kijken dan ook vaak lange tijd naar bloed. Als ze daarna naar iets wit zouden kijken, zouden ze allemaal blauwgroene vlekken zien. Nu… waar blijft die narcose?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."