Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Lockdown maakt het leven zwaar, maar dat houdt je niet tegen het beste ervan te maken. Neem maar eens een voorbeeld aan de twee Chinese mannen Haixia en Wenqui. Een is blind en de andere verloor beide armen in een ongeval toen hij drie was. Toch zijn ze er beiden in geslaagd om in een spanne van tien jaar maar liefst 10.000 bomen te planten om hun dorp te beschermen tegen overstromingen. Horen we je nog klagen?

Je kan dus wat bereiken door met plantjes te spelen. Zo is de wortel van oorsprong helemaal niet oranje, maar wit of paars. Pas in de zeventiende eeuw kreeg de wortel zijn kenmerkende kleur, dankzij onze noorderburen. Nederland was destijds een van de belangrijkste wortelproducenten ter wereld en het leek kwekers wel leuk om een wortel te creëren ter ere van het koningshuis Oranje-Nassau. Met behulp van kruisingen maakten Kees en Miep een wortel die zo populair werd dat de hele wereld er wou aan knagen.

“What’s up, Doc?”, met een wortel in de hand, klinkt alvast beter dan “Wat besodemieter je me nou?”. In de jaren 40 groeide Bugs Bunny uit tot dé mascotte van Looney Tunes. Hij was de eerste tekenfilmfiguur die zijn eigen postzegel kreeg in Amerika.

Liever een wortel in het mondje van een Playboy Bunny? De Playboy uit november 1972, met actrice Pam Rawlings als coverstar, is trouwens het best verkochte nummer ooit. Maar liefst 7,16 miljoen keer werd het verkocht. Zweeds model Lena Söderberg schitterde op de centerfold.

1972 was een memorabel jaar dus. Het was ook het jaar dat de allereerste Olympische Winterspelen plaatsvonden op het Aziatisch continent, namelijk in het Japanse Sapporo.

Met record brekende warmtedagen in november zou je niet zeggen dat de winter voor de deur staat. Maar net als bij de Winterspelen houden we van een leuke uitdaging. Neem nu de snow bikini challenge op Instagram. Zoals je bikinilijf tonen in een winterachtig landschap. Moeten er nog stijve tepels zijn?

Dames die net bevielen, kunnen we het afraden, want bevroren moedermelk smaakt wat minder. Vrouwentepels hebben meer dan één opening. Kersverse moeders merken daar meestal niets van totdat ze borstvoeding gaan geven, maar een tepel heeft vijftien tot twintig gaatjes.

Klinkt appetijtelijker dan een zwart gat in het midden van de Melkweg. Hoe een zwart gat er van binnen uitziet, zullen we in ieder geval nooit weten. De zwaartekracht is er zo sterk dat er niets uit kan ontsnappen. Een ruimtesonde met een camera aan boord kan het zwarte gat dus wel in, maar kan er nooit meer uit. Foto’s naar de aarde sturen lukt ook niet, want ook radiosignalen kunnen het zwarte gat niet uit, ook al reizen ze tegen lichtsnelheid. 

Gelukkig kwamen de beelden van volgende filmcamera wel in onze zalen terecht. Al lijkt de mysterieuze Bermudadriehoek ter sprake te komen. Tijdens het filmen van – volgens velen de beste actiefilm ooit – Terminator 2: Judgment Day, droeg Arnie tijdens zijn scènes met bloot bovenlijf een bermuda-zwembroek. Je zou voor minder terug naar het verleden reizen.

Open en bloot? Dan denken we meteen aan een cabriolet. Vroeger hadden dit type wagens een plastic achterruitje. In 1986 was de Saab 900 Cabriolet de eerste met een (verwarmde) glazen achterruit.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More