Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Het wordt een atypische kerst, dat is zeker. Dan maar ons pens volvreten en hopen op een beter 2021, niet? Maar best niet de Romeinse route opgaan. Uit schilderingen en literatuur kennen we de verhalen van de zeer uitgebreide, bijzondere en verfijnde maaltijden van de rijke Romeinen. Het meest bijzondere gerecht was gevulde koe. Die werd in haar geheel opgediend, gevuld met een varken. In dat varken zat een gans, die gevuld was met een eend, waar dan weer een kip in zat. Iemand een tandenstoker nodig?

Vreten als een varken dus, maar hopelijk zichzelf niet ‘wassen’ als eentje. Want deze roze knorrende wezentjes worden vaak geassocieerd met modder.  Door de modder op te laten drogen en er vervolgens af te schuren, wassen ze zich als het ware, en tegelijk doden ze er luizen en insecten mee. Ook is het een goede manier om af te koelen, want varkens kunnen niet transpireren. Da’s proper!

Miss Piggy daarentegen had nooit modder nodig om stijlvol voor de dag te komen. Ze is ook niet voor niets het bekendste varken uit Hollywood. Wist je trouwens dat zowel zij als de wijze Yoda uit ‘Star Wars’ dezelfde stemacteur hebben, namelijk Frank Oz?

Een echte stemmentovenaar, die Oz. Maar in de ‘The Wizard of Oz’ uit 1939 zaten ook vettige varkens. Tijdens de opnames probeerden de dwergachtige acteurs die de ‘Munchkins’ speelden meerdere malen hun handen onder de rok van hoofdrolspeelster Judy Garland te steken. Echt pervers, als je weet dat al die acteurs rond de 40 en 50 jaar waren en in feite dus Judy aanrandden.

Maar goed dat Garland besliste geen wraak te nemen op haar aanranders à la Aileen Carol Wuornos. Tijdens een korte ‘killing spree’ tussen 1989 en 1990 schoot Wuornos zeven mannen dood. Zij beweerde dat haar slachtoffers haar stuk voor stuk hadden verkracht of pogingen in die zin hadden ondernomen tijdens haar werkuren als prostituee. Ze kreeg de doodstraf, maar haar leven werd verfilmd. ‘Monster’ kreeg zelfs een Oscar voor beste actrice, dankzij de ravissante Charlize Theron.

Tja, prostitutie is soms ook in de dierenwereld een noodzaak om te overleven. Zo doen ook vrouwelijke pinguïns aan zedeloosheid. Onderzoekers observeerden hoe ze seks hadden met mannetjespinguïns (die niet hun partner waren) in ruil voor steentjes die ze gebruikten om een nestje te bouwen. De sletten!

Volgende dames bouwen hun nestje zelf, want hun lichaam is keihard. Maak kennis met het Girls With Abs Instagram-account. Moeten er nog sixpackjes zijn? 

Een sixpack bewonderen of eentje opzuipen? Argh, moeilijke keuze! Nochtans, dronken worden zonder te drinken, het bestaat. Als je lijdt aan het Auto-brouwerij syndroom worden de koolhydraten en zetmeel zoals brood, frisdrank en pasta, omgezet in ethanol, oftewel alcohol. Deze aandoening wordt ook wel darmfermentatie genoemd: in je darmen vindt namelijk fermentatie oftewel vergisting plaats. 

Auto en brouwerij, sowieso geen goede combinatie. Of je nu in een Lada of BMW zit. Dat het BMW-logo afgeleid is een draaiende witte propeller tegen een blauwe hemel vanwege hun link naar de luchtvaartindustrie, is trouwens een fabeltje. Het zijn gewoon de kleuren van Beieren, maar dan in de omgekeerde volgorde. 

Niettemin zijn er wel veel bekende logo’s met verborgen boodschappen. Toen het bedrijf McDonald’s in 1960 naar een nieuw logo zocht, schakelden ze de hulp in van psycholoog Louis Cheskin. Hij suggereerde de, inmiddels beroemde, gouden bogen, omdat ze op een set ‘voedzame borsten’ zouden lijken. Tja, het is dan ook een echt Happy Meal.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More