Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Hoopt dochterlief dat de goede Sint een Barbie en Ken pop in het schoentje zal leggen? Best dan niet vertellen dat de poppen zijn vernoemd naar de kinderen van de oprichtster Ruth Handler, namelijk Barbara en Kenneth. Dus in feite zijn Barbie en Ken zus en broer. Kinky!

Dat sneaky gedoe zal de Sint een worst wezen. Als er maar iets in de schoen of sneaker ligt. Er zit trouwens een heuse gedachtegang achter de woordkeuze ‘sneaker‘. Aan het eind van de negentiende eeuw begonnen mensen het woord ‘sneaker‘ te gebruiken omdat je door de rubberen zool onopgemerkt rond kon lopen. In het Engels gebruiken ze daar de term ‘sneak around’ voor. 

Sneakers zijn ook onlosmakelijk verbonden met het iconische filmpersonage Marty McFly uit de Back To The Future reeks. Om een sprong in de tijd te maken, moest de tijdmachine van Marty een snelheid bereiken van 88 mph (142 km/h). De snelheidsmeter in een Amerikaanse DeLorean gaat daarentegen maar tot 85 mph (138 km/h), dus moest de Back to the Future-filmploeg een aangepast exemplaar monteren dat tot 95 mph (153 km/h) ging.

De toekomst zag er toen in ieder geval rooskleuriger uit dan nu. Nu bestaat eigenlijk niet. Het menselijk bewustzijn is een slome toeschouwer. 18 milliseconden later komt alles binnen wat je waarneemt. Iets later dus dan het er echt is. Mind blown.

Wat ons dan weer omver blaast is de Instagram account Girls With Guns. Deze vingers wil je maar al te graag aan je trekker.

Zolang het maar niet de middelvinger is. De originele betekenis van het gebaar met de middelvinger is al 2500 jaar oud en komt uit de Griekse beschaving. ‘Katapugon’, zoals het gebaar genoemd werd, betekende voor de Grieken anale seks of een homoseksuele relatie. Pas toen de Romeinen het tonen van de middelvinger overnamen als gebaar, kreeg het zijn beledigende betekenis: de vinger staat symbool voor de penis en iemand die hem opsteekt geeft daarmee aan de ander te willen ‘nemen’.

Best dan hopen dat hij geschapen is als een spitsmuis. Want dit diertje heeft de kleinste gewervelde penis van de wereld: 5 millimeter.

Iets zegt ons dat de beste diepe spits die ons land ooit heeft gekend, rode duivel Romelu Lukaku, niet de duimen moet leggen tegen dit muisje. Ooit afgevraagd vanwaar zijn voornaam komt? Drie lettergrepen: Ro-me-lu. Dat zijn telkens de eerste twee letters van alle namen van zijn vader, Roger Menama Lukaku.

“Wat je zelf doet, doe je meestal beter”, zal Roger gedacht hebben. Op eender welke leeftijd. Zo was Roger Moore de oudste acteur ooit die debuteerde als James Bond. Hij was 45 jaar tijdens de opnames van “Live and let die” (1973).

Leven of sterven, het kan soms in de kleine details zitten. Als je in een zwembad zit en je hebt een metaalachtige smaak in je mond, ga dan meteen uit dat zwembad. Er is dan een elektrische kortsluiting ergens in het water. Over en uit!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."