Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

In 2012 werd de hand van een man uit Florida afgebeten door een alligator. Een paar dagen later kreeg diezelfde onfortuinlijke kerel een boete omdat hij de bijtgrage alligator op een illegale manier gevoederd had.

Onze huid heeft verschillende diktes. De dikste huid zit op onze handpalmen en voetzolen, ongeveer anderhalve millimeter. De dunste huid vind je op onze oogleden, zo’n 0,05 millemeter.

Ooit woog hij 190 kilo en stond hij in de boeken als ‘dikste kind ter wereld’. Maar na een flinke afvalrace van twee jaar is de twaalfjarige Arya Permana uit Indonesië de helft van zijn lichaamsgewicht kwijt. Hij kan nu eindelijk zonder hulp naar school wandelen en voetbaltraining volgen.

Wie geen voetbaltraining meer moet volgen, is Belgisch voetbalicoon Paul Van Himst. Acht titels, vier bekers, drie keer topschutter en vier keer Gouden Schoen.  Maar wist je dat hij ook een zeer korte carrière had als filmacteur? In ‘Escape to Victory’ uit 1981 speelde Paul Van Himst mee aan de zijde van Pelé en Sylvester Stallone. In de film spelen gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Duitse gevangenis een voetbalwedstrijd tegen hun bewakers.

Amerikaanse radiodeejays mochten tijdens de Tweede Wereldoorlog geen verzoeknummers draaien, omdat The War Department bang was dat de vijandelijke agenten elkaar via verzoeknummers geheime codes zouden doorgeven.

De eerste commercieel verkrijgbare autoradio dateert uit 1930. Deze Amerikaanse Motorola-radio kostte echter 110 dollar (97 euro), nog zonder de installatiekosten (twee monteurs waren daar enkele dagen mee bezig). Een enorm bedrag, omdat een complete splinternieuwe auto destijds zo’n 650 dollar (570 euro) kostte.

De hoofdsteun van een autostoel is makkelijk te verwijderen en da’s niet toevallig. Evenmin is het toeval dat de uiteinden van de metalen staven afgerond zijn. Dankzij deze karakteristieken is een hoofdsteun uitermate geschikt om een gat in de autoruit te slaan in geval van nood.

Kerkstoelen met een gat in het midden werden vermoedelijk gebruikt om te checken of de nieuwe paus wel degelijk mannelijk was. In de veertiende eeuw zou immers een vrouwelijke kardinaal verkozen zijn. Over gaten gesproken: er zijn al vier verschillende pausen overleden terwijl ze middenin een vrijpartijtje zaten, terwijl ze eigenlijk celibatair door het leven zouden moeten gaan.

Of deze vier heilige mannen tijdens hun vrijpartij ook de G-spot gevonden hebben betwijfelen we. Wist je trouwens dat de G-spot bijna de Whipple Tickle genoemd was, naar professor Beverley Whipple, de ontdekker van het speciale plekje?

Nu we toch bezig zijn over dingen die zelden gevonden worden: volgens de muziekstreamingdienst Spotify wordt maar liefst twintig procent van hun nummers nooit afgespeeld. Daarom werd de webapp Forgotify opgericht: daarop worden de nummers beschikbaar gesteld die via Spotify nog nooit werden afgespeeld.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."