Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Hoewel Samsung nu bekendstaat om zijn televisies en smartphones, begon het bedrijf toch wel met een heel ander product. Het werd opgericht in 1938 en begon met het fabriceren van… noodles. Pas vele jaren later begon Samsung zich te richten op elektronica en groeide het uit tot de techgigant, die we vandaag de dag kennen. 

Zit de smartphone ook als het ware geplakt aan je hand? Kan zijn, want de gemiddelde smartphone-gebruiker kijkt drieëntwintig dagen per jaar naar het kleine schermpje.

Jim Carrey speelt in The Number 23 de wat sullige hondenvanger Walter Sparrow. Zijn personage raakt in de ban van een boek, waarin een detective in de ban raakt van het getal 23. Dat getal beheerst de hele wereld. Carrey beweert allang voor de film bezeten te zijn door het nummer 23. Zo heet zijn productiebedrijfje JC 23 Entertainment.  Hij kreeg exact 23  miljoen dollar betaald om in de film te spelen en het was voor Joel Schumacher zijn 23ste film die hij mocht regisseren. 

Sinds zijn skiongeval in 2013 is het stil rond de voormalig wereldkampioen Formule 1, maar toch blijft Michael Schumacher voor sommigen legendarisch. In Dubai staat er zelfs een toren met zijn naam op de planning. Er zullen zeven torens opgetrokken worden, allemaal met de naam van een F1-legende.

Amerikaanse soldaten kregen in de Tweede Wereldoorlog opdracht om alle gebouwen in Italië, die als uitkijkpunt of schuilplaats voor de vijand konden dienen, te vernielen. Toen de Amerikaanse soldaten de Toren van Pisa zagen, raakten ze echter diep onder de indruk van de pracht en praal van de gebouwen en de omgeving. Hierdoor besloten ze de toren te sparen en werd die door de Duitsers in de Tweede wereldoorlog gebruikt als uitkijkpunt.

Hamburgers werden tijdens de Tweede Wereldoorlog herdoopt tot ‘Liberty Steaks’ omdat ‘hamburger’ te Duits klonk. Volgende hamburger is er echter één om een heel leger mee te voeden. In 2012 vestigde Black Bear Casino Resort in Minnesota het wereldrecord van de allergrootste hamburger. De burger woog 913 kilo en had een diameter van drie meter.

Drie meter is ook de breedte van ’s werelds grootste bloem.  De naam zegt het al een beetje: de Titan Arum. En niet voor niets mag deze bloem zo’n grootse naam dragen. De Titan Arum kan namelijk ook maar liefst tien meter hoog worden. Dat lijkt prachtig, maar ze ruikt naar rottend vlees.

De geur van rottend vlees is dan weer geen probleem voor de levende doden. Wist je trouwens dat de zombies in de topserie The Walking Dead door een strenge keuring moeten? Elk seizoen proberen duizenden figuranten een rolletje te pakken als ‘walker’, maar enkel zij die het meest overtuigen krijgen hun vijftien seconden van roem. Beneden zie je hoe een auditie er aan toe gaat. Een beetje dezelfde situatie als de lichten van een nachtclub die ’s ochtends opeens aanspringen.

De Privilige in Ibiza is de grootste nachtclub ter wereld. In deze club is zelfs een zwembad te vinden. Veel bekende dj’s met verschillende muziekstijlen komen draaien in de Privilige. 10.000 mensen kunnen hier tegelijk genieten van geweldige muziek en lichtshows

Toen het eiland Ibiza ontdekt werd door Fenicische kolonisten in 654 voor Christus, gaven ze het de naam Ibossim, naar de god Bes. Bes was onder andere de god van de dans en de muziek. Het was alsof deze voorvaderen al konden aanvoelen waar het eiland voornamelijk voor gebruikt zou worden. Zijn afbeelding heeft ook wel iets weg van een feestbeest.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."