Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

We hebben al veel dwaze hypes de revue zien passeren.  Zo is de Unicorn Armpit er blijkbaar ook één geweest begin dit jaar. Bekend als ‘eenhoornig’ okselhaar, bestaat de trend eruit het okselhaar in een verscheidenheid aan heldere regenboogkleuren te verven.

Het zien van een nachtregenboog, of maanboog, is een ervaring die vriend en vijand jaloers maakt. Het wonderlijke fenomeen komt namelijk op slechts twee plekken ter wereld voor: De Victoriawatervallen, op de grens van Zambia en Zimbabwe, en de Cumberland Falls, in het Amerikaanse Kentucky. Het is enkel ’s nachts te zien, als er geen wolkje aan de lucht hangt en de maan fel schijnt.

Victoria Beckham, de slanke ex-Spice Girl die trouwde met ’s werelds meest begeerde voetballer David Beckham, vier kinderen baarde, tussendoor maar modeontwerper werd en volgens de legende nooit glimlacht kreeg de bijnaam Posh Spice niet zomaar. Dit was een gevolg omdat haar vader haar steeds aan school afzette in een peperdure Rolls-Royce. Posh is een Engelse uitdrukking voor chique.

Het leder in de Rolls-Royce Phantom is afkomstig van Alpijnse stieren. Een vel met de kleinste afwijking in, wordt niet gebruikt. Per auto zijn er elf vellen leder nodig.

Voor het stadion van Chicago Bulls staat vandaag de dag een standbeeld van Michael Jordan, als dank voor zijn bijdrage aan de grote successen in de jaren negentig en de boost die hij sport in Chicago gaf. Het beeld heeft officieel de naam ‘The Spirit’, verwijzend naar de kracht die Jordan de club en stad heeft gegeven. Dankzij Michael Jordan gingen niet alleen de Chicago Bulls shirts met rugnummer 23 in de hele wereld over de toonbank, de volledige NBA kreeg ook buiten de Verenigde Staten veel meer aanzien dan ooit daarvoor.

Sinds zijn opvallende draai als Erik “Killmonger” Stevens in Marvel’s Black Panther kent iedereen de naam van acteur Michael B. Jordan. De B in zijn naam staat voor Bakari, hetgeen ‘belofte‘ betekent in het Swahili. Zijn vader heet dan ook niet toevallig Michael A. Jordan.

De Celestijnse Belofte is de titel van de Nederlandstalige versie van The Celestine Prophecy, een roman van James Redfield uit 1993. In korte tijd werd het boek wereldwijd zeer geliefd bij liefhebbers van new age, esoterie en spiritualiteit. Er zijn al meer dan achttien miljoen exemplaren van verkocht en werd het werd vertaald in vijfendertig talen. Maar Warner Books geloofde eerst niet in het boek en weigerde het uit te geven. Toen besliste Redfield het maar zelf uit te geven en hij bestelde 100.000 exemplaren van zijn boek. Vervolgens propte hij er telkens zoveel mogelijk in zijn autokoffer en sprak hij elke voorbijganger aan om een boek eraan te slijten. Met succes, want Redfield verkocht zo alle 100.000 stuks. Hierdoor besliste Warner Books om het boek toch uit te geven.

“Reasons To Vote For Democrats: A Comprehensive Guide”, geschreven door de conservatieve journalist Michael J. Knowles, was in 2017 één van de best verkopende boeken op Amazon. De term ‘geschreven’ moet je zeer lichtjes opvatten, want het boek bevat nog minder inhoud dan de hersenpan van een Temptation Island-deelnemer. Het heeft enkel een titel en een uitgebreide flaptekst, voor de rest zijn het 266 blanco pagina’s. Knowles beweert jaren gewerkt te hebben aan het boek, na research van alle democratische ideeën en realisaties op vlak van economie, buitenlands beleid, nationale veiligheid, burgerrechten, enzovoort.  “Ik kan niet wachten op het luisterboek.”, “Zo informatief en aangrijpend. In één ruk uitgelezen.”, “Een echte nagelbijter!”: het zijn slechts enkele sarcastische opmerkingen uit de meer dan 1.500 recensies. 

Je bent een nagelbijter én je hebt nog geen goed reden gehoord om ermee te stoppen?  Wel, nagelbijten kan tandschade veroorzaken. Nagels zijn redelijk harde materie waar je eigenlijk nooit op zou moeten bijten. Nagelbijters lopen hierdoor risico op het afbreken van tanden en zelfs kaakfracturen.

De Belg met sterkste kaken ooit is ongetwijfeld John Massis. Volle bussen, treinen, helikopters, vliegtuigen: geen enkel voertuig raakte nog vooruit als John Massis er – letterlijk – zijn tanden in zette. Toen hij een bijrol kreeg in de film De Leeuw van Vlaanderen, waar hij een beul speelde, wilde hij niet sterven in een scène omdat volgens hem “Massis nooit zou doodgaan”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."