Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De term zwarte zwanen verwijst naar een argument uit de klassieke logica die luidde: Alle zwanen zijn wit. Eeuwenlang was dat net zo waar als: alle mensen zijn sterfelijk en al die tijd stond de zwarte zwaan voor iets dat niet bestond. Tot de Australië ontdekt werd, want daar wàren zwarte zwanen. Sindsdien is een zwarte zwaan synoniem voor iets dat onmogelijk kan gebeuren en toch gebeurt, zoals de aanslag van 9/11 op de Twin Towers.

De mensen die tijdens 9/11 in de WTC-torens waren, zaten helemaal gevangen en konden geen kant meer uit. De enige uitweg was om uit de ramen te springen, tientallen, soms honderden meters naar beneden. De eerste brandweerman die stierf die dag was ten gevolge van een springer die op hem belandde.

Want ik brandweer van verlangen. Om jou eens weer te zien. Brandweer was de eerste single van Clouseau. Maar één van hun grootste hits is wellicht Daar Gaat Ze. Een lied dat zelfs de nummer één behaalde in De Afrekening in 1990 op Studio Brussel. De rauwe stem van Koen Wauters tijdens het lied was niet bewust gedaan. De Koen was de nacht voor de opname namelijk zwaar op de lappen geweest.

De Pink Panther is een filmserie over de stuntelende Franse inspecteur Clouseau, gespeeld door Peter Sellers. Je zou het hem niet geven maar toch was deze acteur een heus sekssymbool.  Zo stond hij als eerste man op de omslag van Playboy, in het aprilnummer van 1964.

Het gebruik van vrouwelijk bloot als centerfold werd door Hugh Hefner met Playboy Magazine geïntroduceerd: Marilyn Monroe figureerde als centerfoldmodel in het eerste nummer van Playboyin december 1953 en werd er beroemd mee. Marilyn Monroe werd Sweetheart of the Month genoemd, daarna kreeg het centerfoldmodel de benaming Playmate of the month. Maar weet je ook hoe het centerfolmodel van het naakttijdschrift Penthouse wordt genoemd? Simpel: Pet of the month, vrij vertaald huisdiertje van de maand.

Op de Nederlands/Belgische website Trumppet.nl kan je de befaamde MAGA-pet van Donald Trump kopen. De website geeft enkele argumenten waarom je de pet zou moeten dragen:

  • Je haalt graag het bloed onder de nagels van je progressieve schoonfamilie vandaan.
  • Je maakt indruk op leden van alle 148 geslachten.
  • Je gaat een gooi doen naar het presidentschap van Amerika
  • Je wilt cool gevonden worden door Republikeinen met een wapenverzameling
  • Je hebt een levenslange vete met een Mexicaan en je wilt hem provoceren.

Pas op: De MAGA-pet kan leiden tot een verhoogde drang muren te bouwen

Je zou natuurlijk denken dat de volgende muur een echt geheel is, maar niets is minder waar. Eigenlijk bestaat de Chinese Muur uit een collectie kleinere muren. Deze muren vormen een soort netwerk dat samen de Chinese Muur genoemd wordt. Je kunt dus niet zonder onderbrekingen van de ene naar de andere kant lopen.

Voor de landingspagina van ’s werelds populairste sociale netwerk Facebook vernieuwd werd in 2007, kon je op de pagina het wazig gemaakt gezicht van een man zien. Hij werd bekend als Facebook guy. Veel mensen dachten dat dit het gezicht van Al Pacino was, maar in feit bleek het gebaseerd te zijn op de zanger Peter Wolf van de band J. Geils Band.

Alle wolven worden met blauwe ogen geboren. Vervolgens veranderen ze in een goudgele kleur. 

Ze zeggen wel eens dat mensen van adel blauw bloed hebben. Maar wist je dat het menselijk lichaam van nature goud bevat? In totaal bevat je lichaam zo’n 0,2 milligram goud en het grootste gedeelte daarvan bevindt zich in het bloed. Om aan te geven hoe klein deze hoeveelheid is: figuurlijk is het bloed van 40.000 mensen nodig om een gouden ring van acht gram te maken.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."