Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Vind je het sexy en opwindend om in de vagina van je vriendin te blazen? Wel dat kan eens een storm van kritiek opleveren, want hierdoor kan een gevaarlijke luchtbel ontstaan. Het fenomeen heet luchtembolie, een stagnatie van een bloedvat door een luchtbel waardoor je een hartstilstand kunt krijgen.­ Maar vooraleer je nu constant de adem gaat inhouden tijdens een oraal examen, je moet wel héél hard blazen om dit voor elkaar te krijgen. The answer my friend is dus not blowin’ in the wind.

Bij een volwassene slaat het hart gemiddeld iets meer dan honderdduizend keer per dag. Over het algemeen is de hartslag van dieren omgekeerd evenredig aan de lichaamsgrootte — hoe groter het dier, hoe lager de hartslag. Zo slaat het hart van een olifant gemiddeld 25 keer per minuut, terwijl het hart van een kanarie bijna gonst, want het slaat wel duizend keer per minuut.

De Sint-Truidense voetbalvereniging werd in 1924 opgericht.  De allereerste match van de Truienaars was niet echt een drukte van jewelste. Slechts negen betalende toeschouwers en een recette van 13,50 oude Belgische franken (0,35 euro). STVV is trouwens niet de enige ploeg in de wereld die gekend staat als de Kanaries. Wereldwijd zijn er minstens vierentwintig andere clubs die dezelfde bijnaam dragen, waarvan de bekendste FC Nantes uit Frankrijk en Fenerbahçe SK uit Turkije.

Turkije is het enige land ter wereld dat op twee continenten ligt. De stad Istanbul –  het oude Constantinopel – ligt namelijk voor nog geen vijf procent in Europa, de rest is Aziatisch grondgebied. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Bosporus.

Konstantinopel is de jongste uit het gezin van Kiekeboe in de gelijknamige stripreeks van tekenaar Merho. Wist je dat zijn zus Fanny al meerdere keren de cover heeft gesierd van ons eigenste tijdschrift? Nooit volledig bloot, want dat wou tekenaar Merho indertijd niet, maar wel “zedig naakt”. Tegelijkertijd verscheen in er een “diepte-interview” met de stripvamp waarin ze onder andere toegaf dat ze al een tijdje een vaste relatie heeft.

De fanny pack oftewel heuptas was voornamelijk te zien bij menig toerist of wandelaar in de jaren negentig. Maar tegenwoordig is het een hip modeaccessoire voor zowel dames als heren. Maar voor zij die er graag de draak willen mee steken is er de dad bod heuptas. Tasjes waardoor het lijkt alsof er een heus bierbuikje uit je T-shirt puilt.

Je hebt er wellicht nog nooit van gehoord, maar toch is het Chinese merk Snow wereldwijd het meest verkochte biermerk.

Jon Snow kennen we allemaal als het moedige personage uit Game of Thrones. In deze fictieve wereld is Snow de naam voor kinderen die buiten het huwelijk zijn geboren in het noorden. Bastaarden krijgen niet de naam van hun vader maar in plaats daarvan een gemeenschappelijke achternaam met betrekking tot hun regio.  Andere namen zijn “Hill” voor de Westerlands, “Stone” voor de Vale of Arryn en “Sand” voor Dorne.

Wie aan Sharon Stone denkt, denkt meteen aan die legendarische sliploze ondervragingsscène  uit ‘Basic Instinct’ uit 1992. Het is tevens uitgeroepen tot meest gepauzeerde moment in de filmgeschiedenis.

Toen de euro werd ingevoerd, zorgde dat voor onverwachte problemen bij de danseressen van een Italiaanse stripclub. Want de dames waren gewoon om briefjes van 1.000 lire in het slipje te krijgen, niet muntstukken van 50 eurocent. Veel muntgeld vloog dan ook tijdens het dansen alle kanten op. Hierdoor werden de meiden verplicht om magnetische slipjes te dragen. Of de slipjes ook op hun plaats bleven zitten, valt sterk te betwijfelen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."